We zijn alweer aangekomen bij de tweede week van de glutenvrije Italiaanse weken! Ik vertelde mijn moeder ruim een maand geleden over mijn plannen met betrekking tot deze twee weken. De slingers werden opgehangen en we hebben zelf een volkslied ontwikkeld! Nee, dat is een grapje. Mijn moeder is alleen wel de grootste pastag-gek die ik ken.. Gelukkig ben ik zelf ook dol op pasta! Een van mijn favoriete gerechten is deze glutenvrije knoflookspaghetti!

Ingrediënten Glutenvrije Knoflookspaghetti

Dit recept is geschikt voor drie tot vier personen! Heb je grote eters thuis? Voeg dan nog wat extra spaghetti toe aan het gerecht!

  • 250 gram glutenvrije spaghetti 
  • 250 gram (magere) spekblokjes
  • 5 teentjes knoflook
  • Een flinke bos lente-ui
  • 1 grote gele ui
  • Optioneel: een kleine rode ui
  • Zout en peper
  • Optioneel: Sambal
  • Geraspte kaas
  • 200 ml Kookroom
  • Olijfolie

Dit gerecht is geweldig voor doordeweekse dagen. Je bent namelijk ruim binnen een half uurtje klaar met koken. Het is een goede vuller en erg lekker. Het lekkerste is wel om er nog even een salade of wat andere groentes erbij te snijden. Het gerecht zelf heeft natuurlijk niet zoveel groentes. Ik maak trouwens gebruik van de glutenvrije spaghetti van de Lidl! Na het testen van verschillende merken pasta’s zijn wij het meest tevreden over de smaak en structuur van de glutenvrije pasta van de Lidl!

glutenvrije knoflookspaghetti
glutenvrije knoflookspaghetti
glutenvrije knoflookspaghetti

Bereiding Glutenvrije Knoflookspaghetti

Stap 1: Snijd de lente ui en uitjes fijn. Kook de spaghetti ondertussen volgens de bereidingstijd op de verpakking met wat zout. 

Tip: Breek de spaghetti in tweeën, dat roert straks makkelijker! Vergeet de spaghetti niet een paar keer goed te roeren tijdens het koken. Glutenvrije spaghetti blijft makkelijker aan elkaar plakken!

Stap 2: Pel de knoflook. Verwarm de koekenpan met een beetje olijfolie. Bak de spekblokjes een minuutje, voordat je de ui erbij voeg. Pers de knoflook door de spekjes en voeg eventueel een schepje sambal toe.

Stap 3: Kruid het mengsel met wat peper en zout op eigen smaak. Roer het geheel regelmatig goed door.

Stap 4: Als de spaghetti gaar is, giet het dan af. Voeg 200 ml kookroom aan het knoflookmengsel toe en blijf goed roeren, tot alles goed met elkaar gemengd is.

Stap 5: Voeg beetje voor beetje de spaghetti toe aan het knoflookmengsel en roer het goed door, zodat alle saus en prut goed verdeeld is over de spaghetti.

Stap 6: Serveer de knoflookspaghetti eventueel met wat ijsbergsla.

In het gerecht zelf zitten niet genoeg groentes. Daarom is het belangrijk om nog wat komkommer en salade bij het gerecht te eten, zodat je al je groentes binnen krijgt! 

Glutenvrije Spaghetti

Ben jij ook zo dol op pasta’s?

 

Glutenvrij & Italiaans

Oef! Er is zoveel lekkers te ontdekken in Italië en de Italiaanse keuken! Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag mijn favoriete gerechten uit dit heerlijke land!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: