Iedereen, glutenvrij of niet, kampt vroeg of laat met een periode van inspiratieloosheid betreft eten. Wij hebben periodes dat wij wekelijk bijna hetzelfde eten, terwijl het zo makkelijk is om een kleine twist te geven aan een gemakkelijke maaltijd. Vandaag laat ik jullie een lekker en makkelijk recept zien voor glutenvrije krokante kip uit de oven. Een kleine, makkelijke en snelle twist, die je eten net iets lekkerder maakt!

Ingrediënten Glutenvrije krokante kip uit de oven

  • 200 gram kipfilet
  • kip kruiden
  • glutenvrije bloem
  • 1 eitje
  • glutenvrij paneermeel

Je kunt met 200 gram kipfilet twee tot vier lapjes snijden. Je kunt de glutenvrije krokante kipfilet goed combineren met wat aardappeltjes en een salade. Je kunt ze ook gebruiken in een zelfgemaakte salade als extra twist. Je kunt ze ook bakken in de pan, maar je schuift het net zo makkelijk even de oven in!

Glutenvrije krokante kip

Bereiding Glutenvrije krokante kip uit de oven

Stap 1: Snijd de kipfilet doormidden en kruid alle kanten goed met kipkruiden naar eigen smaak.

Stap 2: Kluts in een apart schaaltje een eitje los en verdeel in een ander schaaltje wat glutenvrije bloem. Pak nog een ander apart schaaltje voor de glutenvrije paneermeel. 

Stap 3: Bekleed allereerst de kip met een goede laag glutenvrije bloem. Vervolgens mag de kip in het eimengsel en zorg dat alle kanten goed vochtig zijn. 

Stap 4: Bestrooi alle kanten goed met glutenvrij paneermeel. Je kunt ook fijngemalen cornflakes gebruiken voor een extra bite of maak er een mix van!

Stap 5: Leg de gepaneerde kip op een bakplaat met bakpapier en bak deze in 30 minuten gaar op 180 graden. Keer na ongeveer 15 minuten de kip even om, zodat de andere kant ook lekker knapperig wordt.

Stap 6: Bereid ondertussen de rest van het eten ook lekker voor en eetsmakkelijk!

Glutenvrije krokante kip

Maak jij ook regelmatig gerechten met kip?