Ruim 20 jaar heb ik mijn neus opgehaald voor lasagne. Geen idee hoe het kan, maar ik ben sinds een jaar echt dol op lasagne. Dat moet natuurlijk wel komen door een ontzettend lekker recept. Het liefste eet ik iedere week lasagne en daarom deel ik graag mijn lievelingsrecept voor glutenvrije lasagne.

Ingrediënten Glutenvrije Lasagne

Dit recept is geschikt voor drie tot vier personen!

Glutenvrije Basis Pastasaus

De lekkerste pastasaus maak je zelf! Lekker met verse groentes en verse saus. Hoe jij zelf een lekkere pan glutenvrije pastasaus maak, dat kun je terug lezen op mijn blog! 

Glutenvrije Lasagne

Bereiding Glutenvrije lasagne

Stap 1: Maak de glutenvrije basis pastasaus volgens bereiding. Zorg ervoor dat de saus goed warm is, als je de lasagne gaat stapelen.

Stap 2: Vul het onderste laagje van de ovenschaal met saus. Verdeel de eerste twee pastabladen over de saus en bedek de bladen weer goed met saus. Wissel iedere ronde de ligging van de bladen en blijf de ovenschaal vullen tot alle saus op is. 

Stap 3: Eindig de lasagne aan de bovenkant met saus. Strooi over de bovenkant van de glutenvrije lasagne wat geraspte kaas. Ongeveer 50 gram.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 180 graden. Dek de lasagne af met aluminiumfolie en bak deze in 40 minuten gaar. Haal na 25 minuten de aluminiumfolie van de lasagne af en bak het in de overige 15 minuten verder gaar.

Stap 5: Haal de lasagne uit de oven en eet-smake-lijk!

Wist je dat je lasagne ook perfect kunt invriezen? Meestal redt de glutenvrije lasagne het niet om de vriezer te bereiken. Je kunt een overgebleven portie ook de volgende dag opnieuw opwarmen in de oven. 

Ik gebruik de glutenvrije lasagnebladen van Albert Heijn’s glutenvrije merk. De Vrij van Gluten lasagnebladen zijn hier altijd in huis en wij zijn erg tevreden over deze glutenvrije lasagnebladen

Glutenvrije Lasagne
Glutenvrije Lasagne
Glutenvrije bladerdeeghapjes

Ben jij ook zo dol op lasagne?

 

Glutenvrij & Italiaans

Oef! Er is zoveel lekkers te ontdekken in Italië en de Italiaanse keuken! Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag mijn favoriete gerechten uit dit heerlijke land!

Meer Italiaanse glutenvrije recepten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *