Hoe lekker is een makkelijke en snelle maaltijd? Een van onze favoriete gerechten is nasi! Voor mijn diagnose moest ik er eerlijk gezegd niets van hebben, maar ik vond heel eerlijk gezegd heel veel dingen niet lekker. In de blog van vandaag deel ik graag met jullie ons recept voor glutenvrije nasi.

Een grote pan met glutenvrije nasi maken. Dat is iets dat mijn moeder regelmatig staat te maken in de keuken. Een heerlijk, makkelijk en betaalbaar gerecht om te maken. Wij maken altijd een grote pan met nasi, omdat wij dol zijn op mealpreppen. Onze diepvries ligt vol met maaltijden voor dagen dat het te warm, te druk of we even geen zin hebben om te koken. Deze grote pan met nasi is geschikt voor vier tot zes personen. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van je bijgerechten. Op de foto zie je een overheerlijk vleesgerecht. Dit recept verschijnt binnenkort ook op de website!

Ingrediënten glutenvrije nasi

  • 400 gram Rijst
  • 2 uien
  • Een bosje lenteui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 150 gram ham, kipfilet of rundvlees
  • Sambal
  • Nasi/bami kruiden (Verstegen)
  • Olie om in te bakken
  • 2 eieren

Er zijn ontzettend veel manieren om glutenvrije nasi te maken. Droge rijst is natuurlijk altijd glutenvrij, maar het lastige is de kruiden. In heel veel nasikruiden zitten gluten. Wij gebruiken altijd de nasi/bami kruiden van Verstegen. Je kunt ook variëren in vlees. In deze pan glutenvrije nasi hebben we gebruik gemaakt van 150 gram achterham. Je kunt er ook voor kiezen om de ham te vervangen voor kipfilet of stukjes rundvlees. Maak hem vegetarisch om het vlees eruit te halen. 

Glutenvrije Nasi
Glutenvrije Nasi
Glutenvrije Nasi

Hoe maak je glutenvrije nasi?

 

Stap 1: We gaan beginnen met het koken van de rijst. Wij gebruiken meestal basmatirijst, maar je kunt gewoon een rijstsoort passen die jij graag gebruikt. Weeg 400 gram rijst af en bereidt deze volgens de verpakking. Giet de rijst af en laat deze goed afkoelen. Haal ongeveer 100 gram doperwten uit de diepvries en laat deze ontdooien. 

Stap 2: Snipper het uitje fijn, snijd de achterham in kleine blokjes/plakjes en snijd de lente-ui. Pel de knoflook.

Stap 3: Maak van de twee eieren een roerei en maak deze zo fijn mogelijk.

Stap 3: Pak een grote (wok) pan en verhit wat olie in de pan. Fruit het uitje samen met de knoflook. Voeg de ham, erwtjes, lente-ui en het roerei toe. Roer dit even lekker door.

Stap 4: Voeg de rijst toe. Strooi het zakje nasi kruiden in de pan. Roer alles goed door. En verwarm de nasi goed door. 

Wil je de nasi graag invriezen? Zorg ervoor dat de glutenvrije nasi goed is afgekoeld en verdeel hem in bakjes.  

Wat vind jij een lekker bijgerecht bij nasi?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: