Wie was er als kind niet dol op? Pannenkoeken. Het heeft een tijd geduurd dat ik het verschrikkelijk vond om glutenvrije pannenkoeken te maken. Ze braken bij mij bijna altijd wel of bleven niet lekker soepel. Vandaag vertel ik je hoe ik vandaag de dag glutenvrije pannenkoeken maak!

Je kunt pannenkoeken op veel manieren eten. Ook kun je bij steeds meer restaurants glutenvrije pannenkoeken eten. Vandaag vertel ik je hoe je ze overheerlijk zelf op tafel krijgt!

Ingrediënten Glutenvrije pannenkoeken

  • 1 Pak Koopmans Pannenkoekenmeel
  • 800 ml Halfvolle melk of plantaardige melk
  • 3 eieren
  • Boter of zonnebloemolie
  • Materialen: Grote mengkom, mixer/garde, pannenkoeken pan/koekenpan, grote (soep)lepel

Ik maak gebruik van het beslagmix van Koopmans. Mijn ervaring is het allerbeste met deze mix. De pannenkoeken blijven stevig, maar toch soepel. Vallen niet zo snel uit elkaar en zijn gemakkelijk een dag in de koelkast te bewaren. Ik ben fan!

Bereiding Glutenvrije pannenkoek

Stap 1: Mix alle ingrediënten in een grote mengkom, totdat alle klonten uit de het beslag zijn verdwenen.

Stap 2: Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Als de pan niet goed warm is, dan verpest de eerste pannenkoek..

Stap 3: Vet de pan goed in met wat roomboter of plantaardige boter. Schep vervolgens met een grote sauskom het beslag in de pan.

Stap 4: Keer de pannenkoek pas, wanneer deze gestold is aan de bovenkant.

Stap 5: Bak alle pannenkoeken totdat het beslag op is!

Tip! Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden, want dan blijven ze lekker warm! Ook af en toe het beslag met een garde weer goed doorroeren!

Je kunt deze pannenkoeken heel goed even bewaren in de koelkast. Zo kun je ze makkelijk meenemen naar school, een dagje weg of naar je werk.

Wat eet jij het liefste op je pannenkoek?

*Deze blog bevat affliatielinks
%d bloggers liken dit: