Vandaag heb ik het tweede recept uit de glutenvrije ovenschotel weken! En een ovenschotel is natuurlijk niet alleen met aardappels! Een ovenschotel met pasta is namelijk ook ontzettend lekker! En glutenvrije pasta leent zich hier heel goed voor. Vandaag deel ik het recept voor een glutenvrije pasta ovenschotel met salami

Iedere week komt er in de maanden november tot en met februari iedere maandagochtend een nieuw recept online uit de oven. Of je nu op zoek bent naar iets nieuws of even inspiratie zoekt! Een ovenschotel is altijd makkelijk en valt vaak ook nog eens goed in de smaak!

Ingrediënten Glutenvrije Pasta ovenschotel met salami

  • 200 gram glutenvrije fusilli (lidl)
  • 200 gram passata
  • 75 ml water
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • Knoflook
  • Eventueel: Sambal
  • 100 gram salami
  • Oregano (gedroogd)
  • Peterselie (gedroogd)
  • Peper en zout
  • 6 a 8 Mini mozzarella bolletjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • Materialen: Steelpan, koekenpan, ovenschaal 1 liter

Dit recept is geschikt voor twee personen. Het recept kun je ook voor vier personen maken, dan gebruik je natuurlijk gewoon het dubbele aan ingrediënten. Ik maak gebruik van de glutenvrije fusilli van de Lidl, daarnaast gebruik ik ook de salami plakjes van de Lidl. Het is ook erg lekker om een stuk salami zelf te snijden.

Bereiding Glutenvrije pasta ovenschotel met salami

Stap 1: Kook de pasta met zout volgens de verpakking gaar.

Stap 2: Snijd alle ingrediënten op de gewenste grote. Snijd een gedeelte van de salami in kleine stukjes en houdt deze even apart.

Stap 3: Fruit de ui, pers de knoflook en bak deze samen. Voeg alle overige groentes toe en bak deze in 3 a 5 minuten op middelvuur gaar, regelmatig even husselen. Voeg na 3 a 5 minuten 200 gram passata samen met 75 ml water en oregano door de groentes en laat dit ongeveer 7 a 10 minuten sudderen op laag vuur. Regelmatig even goed doorroeren.

Stap 4: Giet ondertussen de pasta even af. Voeg de glutenvrije pasta en de salami toe aan de saus roer dit goed door en plaats dit in de ovenschaal.

Stap 5: Strooi de bovenkant van de glutenvrije pasta ovenschotel de geraspte kaas. Verdeel de mozzarella bolletjes over de bovenkant en plaats de overgebleven plakjes salami, zoals afgebeeld. Maak de ovenschotel af met wat peper en zout en de peterselie.

Stap 6: Bak de glutenvrije pasta ovenschotel nog even 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Tip: Vind je de passata een beetje bitter smaken? Een schepje suiker of een beetje zoetstof doet wonderen. 

Deze pastaschotel is heerlijk voor drukke dagen. Je kunt hem heel goed een avond van te voren al maken en zodra je uit je werk komt in de oven zetten! (Verwarm hem dan in 25 a 30 minuten op 180°C). Wat ook echt een tip is om iets extra’s te maken, zodat je wat overhoudt voor de volgende dag mee naar school of naar je werk. Heerlijk!

Lees ook:

Neem jij wel eens restjes mee als lunch?