In de zomer heb ik altijd wat minder zin om te koken. Ik vind het gewoon niet zo’n aantrekkelijk idee om een uur boven het fornuis te staan met dampende pannen. Koken is echt mijn hobby en ik vind het heerlijk om te experimenteren met smaken, maar het kan ook te warm worden. Dit gerecht is voor de warme dagen. De drukke doordeweekse dagen. Dit gerecht zet je binnen een half uur (korter) op tafel. In het artikel van vandaag deel ik een heerlijk recept voor glutenvrije spaghetti met kip.

Een heerlijke spaghetti voor een doordeweekse dag. In de introtekst vertelde ik het al. We hebben echt niet iedere dag te tijd om uitgebreidt in de keuken te staan voor een uitgebreide maaltijd. Ik ben trouwens echt dol op pasta gerechten en stiekem is spaghetti mijn favoriete pastasoort (stiekem lasagne, maar spaghetti staat op nummer 2). Dit recept is geschikt voor twee tot drie personen.

Ingrediënten glutenvrije spaghetti met kip

  • 175 gram glutenvrije spaghetti
  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • Kipkruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 grote courgette
  • 150 gram roomkaas met kruiden
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Gedroogde chilivlokken
  • Olie om in te bakken

Wij gebruiken altijd de glutenvrije spaghetti van de Lidl. Deze kost ongeveer € 1,29. Dit vinden wij de allerlekkerste glutenvrije spaghetti. Iedereen in ons huishouden eet trouwens gewoon de glutenvrije pasta mee. De kipkruiden zijn ook van de lidl! Daarnaast maken we gebruik van roomkaas met kruiden. Je kunt ook een roomkaas zonder kruiden gebruiken, maar deze hebben wij altijd in huis.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Spaghetti met kip
Spaghetti met kip
Glutenvrije spaghetti

Bereiding glutenvrije spaghetti met kip

Stap 1: Snijd de kip in kleine blokjes en marineer deze met kipkruiden. Snijd de courgette in stukjes, snipper het uitje en pel de knoflook.

Stap 2: Kook de glutenvrije spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op: Glutenvrije spaghetti kan erg gaan kleven aan elkaar of aan de pan. Roer regelmatig de spaghetti even door zodat alles los komt!

Stap 3: Verhit een beetje olijfolie in de pan. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze rondom aan. Voeg de courgette erbij en bak deze mee met de kip. 

Stap 4: Breng het mengsel op smaak met de Italiaanse kruiden, de chilivlokken (naar smaak) peper en zout. Roer de roomkaas erdoor heen en laat dit lekker smelten in de pan.

Stap 5: Giet de spaghetti af en voeg de spaghetti toe aan de pan met kip en de romige saus. En eet smakelijk!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ben jij ook zo dol op pastagerechten?

Glutenvrij & Italiaans

Oef! Er is zoveel lekkers te ontdekken in Italië en de Italiaanse keuken! Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag mijn favoriete gerechten uit dit heerlijke land!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *