Glutenvrije spaghetti met kip, courgette en room | recept
In de zomer heb ik altijd wat minder zin om te koken. Ik vind het gewoon niet zo’n aantrekkelijk idee om een uur boven het fornuis te staan met dampende pannen. Koken is echt mijn hobby en ik vind het heerlijk om te experimenteren met smaken, maar het kan ook te warm worden. Dit gerecht is voor de warme dagen. De drukke doordeweekse dagen. Dit gerecht zet je binnen een half uur (korter) op tafel. In het artikel van vandaag deel ik een heerlijk recept voor glutenvrije spaghetti met kip.
Een heerlijke spaghetti voor een doordeweekse dag. In de introtekst vertelde ik het al. We hebben echt niet iedere dag te tijd om uitgebreid in de keuken te staan voor een uitgebreide maaltijd. Ik ben trouwens echt dol op pasta gerechten en stiekem is spaghetti mijn favoriete pastasoort (stiekem lasagne, maar spaghetti staat op nummer 2). Dit recept is geschikt voor twee tot drie personen.
Glutenvrije Spaghetti
Normaal gesproken bevat spaghetti natuurlijk tarwe. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg glutenvrije alternatieven voor spaghetti. De meeste glutenvrije spaghetti zijn gemaakt van maismeel, zoals de glutenvrije pasta van de Lidl, Jumbo en de AH Vrij van Gluten. De glutenvrije spaghetti van Barilla is erg lekker. Dit is een combinatie van wit maismeel, geel maismeel en rijstmeel. De glutenvrije spaghetti van Rummo is een mix van volkoren rijst, gele mais, witte mais, rijst en aardappelzetmeel. Deze bevat van de bovengenoemde glutenvrije spaghetti de meeste vezels. Probeer ook eens een glutenvrije spaghetti gemaakt van linzen! De AH gele linzen spaghetti bevat 5.2 gram vezels per 100 gram! Dat is meer dan het dubbele van gewone maismeel spaghetti…
Tekst gaat verder onder de afbeeldingen




Snijd de kip in kleine blokjes en marineer deze met kipkruiden. Snijd de courgette in stukjes, snipper het uitje en pel de knoflook.
Kook de glutenvrije spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op: Glutenvrije spaghetti kan erg gaan kleven aan elkaar of aan de pan. Roer regelmatig de spaghetti even door zodat alles los komt!
Verhit een beetje olijfolie in de pan. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze rondom aan. Voeg de courgette erbij en bak deze mee met de kip.
Breng het mengsel op smaak met de Italiaanse kruiden, de chilivlokken (naar smaak) peper en zout. Roer de roomkaas erdoor heen en laat dit lekker smelten in de pan.
Giet de spaghetti af en voeg de spaghetti toe aan de pan met kip en de romige saus. En eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de kip in kleine blokjes en marineer deze met kipkruiden. Snijd de courgette in stukjes, snipper het uitje en pel de knoflook.
Kook de glutenvrije spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op: Glutenvrije spaghetti kan erg gaan kleven aan elkaar of aan de pan. Roer regelmatig de spaghetti even door zodat alles los komt!
Verhit een beetje olijfolie in de pan. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze rondom aan. Voeg de courgette erbij en bak deze mee met de kip.
Breng het mengsel op smaak met de Italiaanse kruiden, de chilivlokken (naar smaak) peper en zout. Roer de roomkaas erdoor heen en laat dit lekker smelten in de pan.
Giet de spaghetti af en voeg de spaghetti toe aan de pan met kip en de romige saus. En eet smakelijk!
0 reacties