Een van de lekkerste groentes voor ovenschotels vind ik persoonlijk spinazie. Het is een ontzettende lekkere en gezonde groente. Vandaag wil ik graag met jullie deze heerlijke ovenschotel delen, die helemaal niet veel werk is. Een lekker basisrecept voor een glutenvrije spinazie ovenschotel met gehakt.

In de maanden november tot en met februari vind je iedere maandag ochtend een nieuw glutenvrij recept voor in de oven. Wil je alle ovenrecepten nog eens bekijken? Klik dan op ‘Glutenvrij uit de oven’.

Ingrediënten Glutenvrije Spinazie Ovenschotel met Gehakt.

  • 450 gram diepvries spinazie
  • 225 gram aardappelpuree
  • 100 gram rundergehakt
  • 1/2 ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 20 gram glutenvrij paneermeel
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • zout en peper
  • Ovenschaal 1 liter

Dit recept is geschikt voor twee personen. Liever met meer personen eten? Dan kun je natuurlijk gewoon de ingrediënten verdubbelen.

Ik gebruik het liefste diepvries spinazie. Persoonlijk vind ik het lekkerder dan verse spinazie, daarnaast is diepvries spinazie het hele jaar verkrijgbaar. Wij gebruiken overigens kant-en-klare aardappelpuree uit het koelvak. Wij vinden deze erg lekker en het bespaart ons een hoop tijd. Je kunt aardappelpuree ook vers maken van gekookte aardappels of maken vanuit een poeder pakje.

Bereiding Glutenvrije Spinazie Ovenschotel met Gehakt.

Stap 1: Laat de spinazie goed uitlekken. Zorg ervoor dat een groot gedeelte van het vocht weg kan, door deze in een zeefje te laten uitlekken.

Stap 2: Snipper een uitje. Fruit het uitje in een koekenpan en voeg het rundergehakt eraan toe. Bak dit samen tot het gehakt helemaal gaar is.

Stap 3: Verdeel de spinazie over de bodem van je ovenschaal. Vervolgens gooi je het gehakt met de ui over de spinazie heen. Roer een eitje glad samen met een scheutje melk. Giet dit over het gehakt en de spinazie heen. Voeg bij iedere laag een beetje zout en peper toe.

Stap 4: Verdeel de aardappelpuree over het gehakt. Strooi de paneermeel over de bovenkant van de ovenschotel en maak deze af met de geraspte kaas.  Vervolgens wat zout en peper toevoegen naar smaak.

Stap 5: Plaats de ovenschotel gedurende 30 minuten in een oven van 180ºC, zodat alles goed wordt voorverwarmd. Eetsmakelijk!

Dit recept is makkelijk en snel. Heb je minder tijd? Je kunt de ovenschotel een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft hem dan alleen nog even in de oven te plaatsen. Dat scheelt tijd na een drukke werkdag. Je bakt hem dan af in 40 minuten op 180ºC.

Wil je de ovenschotel liever lactose/melkvrij en eivrij houden? Dan kun je deze ingrediënten uit het recept halen. De ovenschotel is ook erg lekker zonder!

Lees ook:

Vind jij diepvries spinazie stiekem ook  lekkerder dan verse spinazie?

%d bloggers liken dit: