De maand van de appel is weer bijna voorbij en vandaag het allerlaatste recept! Heel eerlijk gezegd ben ik nu ook wel weer klaar met de recepten met appels. Het laatste recept is voor ons een echte blijver, want hij is veel lekkerder dan verwacht. Vandaag deel ik het recept voor Hete Bliksem, natuurlijk is deze glutenvrij!

Dit recept is geschikt voor twee personen. Verdubbel het recept als je met meer personen eet. Het lekkerste is om natuurlijk om dit te eten met een lekkere rookworst! Liever vegetarisch? Sinds kort heeft Unox ook de vegetarische rookworst, deze is ook glutenvrij!

– Bevat Affiliate links-

Ingrediënten Hete Bliksem

  • 400/500 gram kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 1 Elstar appel
  • 2 Goudrenet appels
  • Zout
  • Optioneel: een halve Rookworst
  • Extra: Stamppotstamper

Het is eind oktober. Dat betekent dat de tijd aanbreekt voor Hollandse pot! Mijn moeder is totaal niet van de Hollandse pot en die kan ik echt niet blij maken met een stamppotje. Toevallig vond ze deze stamppot wel erg lekker en dat verbaasde mij echt.

Bereiding Hete Bliksem

Stap 1: Schil de aardappels en snijd deze in kleine stukken. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in grove stukjes. Snijd de ui in grove ringen. Voeg alles samen in een grote pan en laat dit gedurende 20 minuten in water goed koken. Voeg eventueel nog wat zout toe aan het water.

Stap 2: Bereid de rookworst zoals op de verpakking is aangegeven.

Stap 3: Haal na 20 minuten de pan van het vuur en giet het water af. Stamp met een stamppotstamper alle ingrediënten in de pan fijn, totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: Verdeel de rookworst en voila! Een lekkere maaltijd op tafel!

Dit was alweer het allerlaatste recept van de glutenvrije maand vol met appels! Hier komen alle recepten nog even op een rijtje!

Alle recepten met appel – oktober 2018

Wat was jouw favoriete recept deze maand?

%d bloggers liken dit: