De smaak van echte eiermie kan ik niet meer vergeten. Het is gewoon echt een lekkere specifieke smaak. Een tijdje terug heb ik de mihoen ontdekt. Een smaakloze fijne rijstnoodle die op sommige vlakken misschien te vergelijken is met tarwemie. In het recept van vandaag wil ik graag een lekker gerecht delen, die perfect is met deze smaakloze mihoen. Namelijk mihoen met kip en broccoli in een zoetzure saus.

Dit gerecht is geschikt voor ongeveer vier personen. Je kunt mihoen gewoon kopen in de supermarkt. Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem – en dus ook glutenvrij. Lees wel altijd even de ingrediënten, maar ik ben nog niet eerder een mihoen tegengekomen waarin gluten zitten. 

Ingrediënten Mihoen met kip en broccoli in zoetzure saus

  • 250 gram Mihoen
  • 1/2 courgette
  • 2 uien
  • 500 gram broccoli
  • 1 paprika (bijvoorbeeld een halve gele en een halve rode)
  • 300 gram kip
  • Flesje zoetzure woksaus (lidl)
  • Kip kruiden (Kania Lidl)
  • 1 Knoflook
  • Sambal
  • Olie om in te bakken
  • Optionele bijgerechten: Gekookte eieren, schijfjes komkommer en/of glutenvrije Cassave

Dit gerecht is gemaakt met een kant-en-klare Woksaus Sweet & Sour van de Lidl. Deze woksaus is glutenvrij en erg kruidig. Op het flesje staat aangegeven dat een half flesje geschikt is voor 2 tot 3 personen. Dit gerecht is voor vier personen en ik gebruik altijd het hele flesje. Nu houden wij van kruidig en pittig eten. Ben je daar niet zo’n fan van? Gebruik dan gewoon het halve flesje. De kipkruiden die ik voor dit gerecht gebruik zijn ook gekocht bij de Lidl.  Je kunt optioneel kiezen voor nog een aantal bijgerechten. In de Aziatische keuken zijn ze dol op eieren en dit is ook erg lekker in combinatie met deze saus. Echt een aanrader. Overigens heb ik een halve gele paprika en een halve rode paprika gebruikt voor dit recept.

Glutenvrij in Dierenpark Amersfoort

Bereiding Mihoen met kip en broccoli in zoetzure saus

Stap 1: Kook de eieren hard. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze ongeveer 5 minuten met een beetje zout in een kookpan. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met kipkruiden naar eigen smaak. Snipper de uitjes en snijd de courgette en paprika in kleine stukjes. Pel de knoflook alvast van tevoren. Vergeet niet na vijf minuten koken de broccoli af te gieten.

Stap 2: Giet in een wokpan een beetje olie en bak de kipstukjes gaar. Voeg vervolgens de uien toe en pers de knoflook met de knoflookpers. Voeg de knoflook direct toe in de pan en roer dit even lekker goed door. De paprika en de courgette mogen ook bij. Bak dit echt even lekker een minuut of vijf goed door op middelhoog vuur. Regelmatig even roeren.

Stap 3: Voeg de gekookte broccoliroosjes toe en roer dit het groente mengel. Open het flesje woksaus en giet de inhoud van het flesje in de pan met een beetje water. Roer alles goed door en laat het vervolgens nog vijf minuten even pruttelen. Roer regelmatig even door. Voeg eventueel wat sambal toe, als je hem nog pittiger wilt hebben.

Stap 4: Bereid de mihoen, zoals is aangegeven op de verpakking. Meestal is dit even 5 minuten in heet water leggen. In laat altijd mijn pannetje even koken. Dan zet ik het gas uit en voeg ik de mihoen in de pan. Na ongeveer drie minuten roer ik even goed in de pan. Na vijf minuten giet ik de mihoen af in een vergiet en zet ik de warme kraan op de mihoen, zodat hij niet gaat plakken. 

Stap 5: Je kunt het gerecht serveren. Lekker met een paar schijfjes komkommer en/of cassave. Wij serveren de mihoen en de saus apart van elkaar en mengen het op ons bord naar eigen wens. 

Mihoen met kip

Eten jullie ook wel eens mihoen?

Glutenvrije recepten

De lekkerste glutenvrije recepten die maak je zelf! Makkelijk in jouw eigen glutenvrije keuken! Op Dagelijks Glutenvrij deel ik met veel plezier alle lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner, koek en taart, en veel meer andere lekkere dingen. Glutenvrij is nog nooit zo lekker geweest!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: