Ik ben dol op gehaktballetjes. Warm, koud met of zonder pindasaus. Ik vind het heerlijk, alleen het bereiden vind ik altijd wat minder. Je handen worden er zo vies van. Voor sommige dingen moet je natuurlijk iets over hebben, want het is wel erg lekker.. Vandaag deel ik graag mijn recept voor pittige glutenvrije gehaktballetjes in pindasaus.

Dit recept is geschikt voor vier tot zes personen! Wil je graag nog meer balletjes voor bijvoorbeeld een verjaardag of een borrel, vermenigvuldig gewoon het recept. Wil je een keer iets anders? Probeer het recept voor glutenvrije gehaktballetjes met kip eens!

Ingrediënten Pittige glutenvrije gehaktballetjes

Wil je liever geen pittige gehaktballetjes? Haal dan de sambal uit het recept, dan zijn ze wat neutraler.

Brasserie America

Bereiding Pittige glutenvrije gehaktballetjes

Stap 1: Snipper de uitjes fijn.

Stap 2: Pak een grote bak of kom waar je alles goed door elkaar kunt kneden. Voeg het gehakt, de gesnipperde ui, het ei, de sambal toe aan de kom. Verkruimel met de cornflakes goed met je handen boven de kom. Er mogen wat grotere stukjes cornflakes achterblijven. Dit geeft extra bite aan de balletjes.

Stap 3: Voeg nog wat kruiden toe naar smaak en sneed alle ingrediënten goed samen tot een plakkerig gehaktmengsel.

Stap 4: Draai met twee handen stevige balletjes van het gehakt mengsel. Draai alle balletjes.

Stap 5: Doe wat bakboter in een koekenpan en bak de balletjes voorzichtig gaar. Je kunt beter de balletjes per ongeveer 10 a 15 bakken. Anders zit er al snel te veel in de pan en kun je ze moeilijker draaien. De balletjes zijn wat kwetsbaarder, dus een beetje voorzichtig met draaien.

Stap 6: Bak alle balletjes gaar. Laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast. Gelijk eten? Serveer ze of voeg nog wat pindasaus toe om heerlijk gehaktballetjes met pindasaus te maken!

Je kunt glutenvrije gehaktballetjes op heel veel verschillende manieren maken. Zo ook bijvoorbeeld met kipgehakt. Je kunt ze lekker eten met wat rijst en sperziebonen of lekker met frietjes! Lekker eindeloos combineren, want met een borrel is het ook erg lekker.

Let op: Eet je de gehaktballetje met pindasaus? Niet alle soorten pindasaus zijn glutenvrij! De kant-en-klare satesaus van Albert Heijn is in ieder geval glutenvrij!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *