In de afgelopen weken eten wij regelmatig in het weekend, op zondag, een broodje als avondeten. Op Instagram krijg ik altijd veel reacties op deze broodjes en jullie vragen regelmatig om een recept. Daarom heb ik besloten onze favoriete toppings voor een broodje te gaan delen op Dagelijks Glutenvrij. In de blog van vandaag het eerste recept, namelijk die van glutenvrije pulled chicken.

Wat is Pulled Chicken?

De term ‘Pulled Chicken’ zal misschien niet voor iedereen een bekende term zijn. Wat is pulled chicken? Het is de – iets gezondere variant – van ‘Pulled Pork’. Pulled Pork is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt langzaam gegaard. Het is een techniek waardoor stukken vlees in kleine stukjes wordt geplukt en gemarineerd. Pulled Pork wordt vaak op de barbecue gemaakt en duurt uren. Het maken van Pulled Chicken gaat gelukkig een stukje sneller. Dit recept maak je namelijk in slechts 30 minuten! 

Ingrediënten Pulled Chicken

 • 400 gram kipfilet
 • 2 (kip) bouillonblokjes 
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode ui
 • Ketchup
 • Chilisaus
 • Ketjap Manis
 • Zout en peper
 • Sambal
 • Olie om in te bakken
 • (Glutenvrij) broodje

Dit gerecht is glutenvrij, maar het is wel belangrijk dat je de juiste ingrediënten gebruikt. Zo zijn er bouillonblokjes met gluten en zijn veel varianten van Ketjap Manis niet glutenvrij. Ik heb voor het recept een glutenvrij broodje gebruikt van de glutenvrije week van de lidl. Dit broodje is niet altijd verkrijgbaar. Een broodje dat ook erg lekker is voor dit soort gerechten zijn de glutenvrije barquettes van Schär. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije kip
Pulled Chicken
Pulled Chicken

Bereiding: Pulled Chicken (glutenvrij)

Stap 1: Breng een ruime water met twee kippen bouillonblokjes aan de kook. Voeg de kipfilet toe aan het kokende water. Laat de kipfilets ongeveer 15 minuten koken. Ondertussen snijd je een rode ui in halve ringen en pel je 3 knoflook.

Stap 2: Haal de kip na 15 minuten uit het kokende water en leg deze op een snijplank. Je gaat met twee vorken de kip plukken in flinterdunne strookjes. Er mogen echt nog wel wat dikkere stukjes bij zitten, maar hij mag flink uit elkaar geplukt worden. 

Stap 3: Voordat je begint met bakken moet de saus nog worden gemaakt. Hiervoor heb je ongeveer 50 gram tomaten ketchup, 30 gram chilisaus en 10 gram ketjap manis voor nodig. Verder kun je nog wat sambal toevoegen. Naar eigen smaak, want niet iedereen houdt van pittig eten. Om de saus af te maken voeg je nog flink wat peper toe en een beetje zeezout. 

Stap 4: Gebruik een beetje olijfolie om de pan in te vetten. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de pulled chicken toe en bak dit samen ongeveer 3 minuten. Blijf ondertussen goed roeren. Vervolgens mag de saus erbij. Roer alles goed door, zodat er overal saus zit. Na ongeveer 3 minuten is het klaar.

Stap 5: Je pulled chicken is nu klaar om te eten. Je kunt het op verschillende manieren eten. Ik eet het zelf graag op een broodje, maar op een wrap is het ook erg lekker. Ook is pulled chicken erg lekker in een rijstbowl.

Wil jij vaker recepten van smaakvolle broodjes lezen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: