Broodje Pulled Chicken met pittige saus | Recept

In de afgelopen weken eten wij regelmatig in het weekend, op zondag, een broodje als avondeten. Op Instagram krijg ik altijd veel reacties op deze broodjes en jullie vragen regelmatig om een recept. Daarom heb ik besloten onze favoriete toppings voor een broodje te gaan delen op Dagelijks Glutenvrij. In de blog van vandaag het eerste recept, namelijk die van glutenvrije pulled chicken.
Wat is Pulled Chicken?
De term ‘Pulled Chicken’ zal misschien niet voor iedereen een bekende term zijn. Wat is pulled chicken? Het is de – iets gezondere variant – van ‘Pulled Pork’. Pulled Pork is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt langzaam gegaard. Het is een techniek waardoor stukken vlees in kleine stukjes wordt geplukt en gemarineerd. Pulled Pork wordt vaak op de barbecue gemaakt en duurt uren. Het maken van Pulled Chicken gaat gelukkig een stukje sneller. Dit recept maak je namelijk in slechts 30 minuten!
Tekst gaat verder onder de afbeeldingen




Breng een ruime water met twee kippen bouillonblokjes aan de kook. Voeg de kipfilet toe aan het kokende water. Laat de kipfilets ongeveer 15 minuten koken. Ondertussen snijd je een rode ui in halve ringen en pel je 3 knoflook.
Haal de kip na 15 minuten uit het kokende water en leg deze op een snijplank. Je gaat met twee vorken de kip plukken in flinterdunne strookjes. Er mogen echt nog wel wat dikkere stukjes bij zitten, maar hij mag flink uit elkaar geplukt worden.
Voordat je begint met bakken moet de saus nog worden gemaakt. Hiervoor heb je ongeveer 50 gram tomaten ketchup, 30 gram chilisaus en 10 gram ketjap manis voor nodig. Verder kun je nog wat sambal toevoegen. Naar eigen smaak, want niet iedereen houdt van pittig eten. Om de saus af te maken voeg je nog flink wat peper toe en een beetje zeezout.
Gebruik een beetje olijfolie om de pan in te vetten. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de pulled chicken toe en bak dit samen ongeveer 3 minuten. Blijf ondertussen goed roeren. Vervolgens mag de saus erbij. Roer alles goed door, zodat er overal saus zit. Na ongeveer 3 minuten is het klaar.
Je pulled chicken is nu klaar om te eten. Je kunt het op verschillende manieren eten. Ik eet het zelf graag op een broodje, maar op een wrap is het ook erg lekker. Ook is pulled chicken erg lekker in een rijstbowl.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Breng een ruime water met twee kippen bouillonblokjes aan de kook. Voeg de kipfilet toe aan het kokende water. Laat de kipfilets ongeveer 15 minuten koken. Ondertussen snijd je een rode ui in halve ringen en pel je 3 knoflook.
Haal de kip na 15 minuten uit het kokende water en leg deze op een snijplank. Je gaat met twee vorken de kip plukken in flinterdunne strookjes. Er mogen echt nog wel wat dikkere stukjes bij zitten, maar hij mag flink uit elkaar geplukt worden.
Voordat je begint met bakken moet de saus nog worden gemaakt. Hiervoor heb je ongeveer 50 gram tomaten ketchup, 30 gram chilisaus en 10 gram ketjap manis voor nodig. Verder kun je nog wat sambal toevoegen. Naar eigen smaak, want niet iedereen houdt van pittig eten. Om de saus af te maken voeg je nog flink wat peper toe en een beetje zeezout.
Gebruik een beetje olijfolie om de pan in te vetten. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de pulled chicken toe en bak dit samen ongeveer 3 minuten. Blijf ondertussen goed roeren. Vervolgens mag de saus erbij. Roer alles goed door, zodat er overal saus zit. Na ongeveer 3 minuten is het klaar.
Je pulled chicken is nu klaar om te eten. Je kunt het op verschillende manieren eten. Ik eet het zelf graag op een broodje, maar op een wrap is het ook erg lekker. Ook is pulled chicken erg lekker in een rijstbowl.
Notes
Een broodje als diner… Dat vinden sommige mensen maar gek. Tóch is het helemaal niet zo gek. Je kunt eindeloos variëren met verschillende toppingen en geloof me! Als je het eenmaal probeert, dan wil je niet meer terug. Probeer ook een een broodje pittige kip kerrie óf ga voor de vegetarische variant met een glutenvrije falaffel. Op warme dagen is het heerlijk om een makkelijk gerecht op tafel te zetten. Ben je dol op pulled chicken? Koop iets extra’s en gebruik het als topping op je salade voor de volgende dag. Heerlijk om thuis ervan te genieten óf mee naar je werkt te nemen.