December is officieel begonnen, maar ik wacht even tot na Sinterklaas met de glutenvrije recepten voor de feestdagen. Vandaag deel ik graag een recept van iets wat wij regelmatig eten. Ik deel vandaag het glutenvrije recept voor de spruitjes-rösti ovenschotel!

Dit recept eten wij al jaren. Officieel is het een variant van een Sonja Bakker recept uit een van de afvalboeken. Daar wordt het gegeten met sperziebonen, dit is overigens ook erg lekker en zo eten wij dit gerecht in de zomer. In de wintermaanden worden de sperziebonen vervangen door spruitjes. Hoe jij dit recept op tafel zet, vertel ik je graag!

Ingrediënten Spruitjes-Rösti ovenschotel

  • 400 gram spruitjes
  • 200 gram rösti
  • 200 gram kipfilet
  • bakboter
  • shoarmakruiden
  • 30 gram Geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Extra benodigdheden: Steelpan, koekenpan, ovenschaal en oven.

Bereiding Spruitjes-Rösti ovenschotel

Stap 1: Maak de spruitjes schoon en was ze goed onder de kraan. Kook ze met wat zout in 15 minuten gaar.

Stap 2: Bak de rösti in een pan aan beide kanten goed krokant.

Stap 3: Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze goed met shoarma kruiden. Bak deze in een koekenpan.

Stap 4: Verdeel de rösti op de bodem van een ovenschaal en haal dit goed los op de bodem. Verdeel de kip hier vervolgens overheen en bedek de bovenkant van de ovenschotel met spruitjes. Kruid de bovenkant even goed met wat peper en zout.

Stap 5: Strooi de geraspte kaas eroverheen en plaats de ovenschotel in een oven van 180 graden. Plaats de ovenschotel vervolgens 10 minuten op 180 graden in de oven.

Stap 6: Haal na 10 minuten de ovenschotel uit de oven en controleer of de kaas goed is gesmolten

Tip: Eet dit recept met zelfgemaakte appelmoes! Wat ik persoonlijk erg lekker vind is om dit te eten met zelfgemaakte knoflooksaus en chilisaus!

Liever een andere ovenschotel?

Eet jij ook graag ovenschotels?