Ik ben dol op ovenschotels! In de herfst en wintermaanden kun je mij het blijst maken met een glutenvrije spruitjesovenschotel. Deze maand is het ‘De maand van de Appel’ op Dagelijks Glutenvrij. Vandaar dat ik vandaag een glutenvrij en vegetarische ovenschotel voor jullie klaar heb staan met appel!

– Bevat Affiliate links-

Dit ovengerecht is makkelijk te maken en niet zoveel werk! Dit recept is geschikt voor twee personen. Als je met meerdere personen eet, dan vermenigvuldig je natuurlijk gewoon de ingrediënten!

Ingrediënten spruitjesovenschotel met appel

Ik gebruik voor dit recept een vegetarische vervanger. Als je liever geen vegetarische vervanger eet, dan kun je natuurlijk gewoon gehakt gebruiken. Toch raad ik je het aan om het eens te proberen. Persoonlijk vind ik het erg lekker, daarnaast vind ik het ook belangrijk om minder vlees te gaan eten.

Bereiding Spruitjesovenschotel met appel

Stap 1: Maak de spruitjes schoon en kook ze met zout in ongeveer 10 a 12 minuten gaar. Snijd het appeltje in fijne stukjes.

Stap 2: Snipper een uitje en fruit deze in een koekenpan. Voeg vervolgens het Quorn gehakt toe en bak dit gedurende 3 minuten. Regelmatig husselen.

Stap 3: Giet de spruitjes af en voeg de appel ‘rauw’ toe bij de spruiten. Roer ook het Quorn gehakt toe aan de spruitjes en roer dit samen goed door.

Stap 4: Vul de bodem van de ovenschaal met het spruiten mengsel. Bereid de aardappelpuree naar eigen invulling en verdeel dit over de spruiten heen. Maak de ovenschotel af met een laag geraspte kaas. Kruid de bovenkant met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 5: Bak de ovenschotel in 20 a 25 minuten op 180 graden.

Meer ovenschotels?

Meer recepten met appel?

Wat is jouw favoriete ovenschotel?

%d bloggers liken dit: