Hoe gaat het met jullie goed voornemens? Of zijn jullie net zoals ik en hebben jullie niet echt goede voornemens. Ik ben ontzettend dol op witlof, op allerlei soorten manieren. Een witlofsalade, witlof uit de oven en gekookte witlof. Ik vind witlof te lekkerste groente, terwijl veel mensen witlof niet lekker vinden. Witlof is in de maanden december, januari, februari en maart een echt seizoensgroente en ontzettend gezond. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijk recept voor een witlofsalade.

Deze witlof salade is natuurlijk glutenvrij. Ben je niet zo’n fan van blauwaderkaas? Vervang dan de kaas voor bijvoorbeeld geitenkaars of een pittigere belegen kaas. Als je hem liever veganistisch hebt, dan haal je natuurlijk de kaas er gewoon uit!

Ingrediënten witlofsalade

  • 2 a 3 witlofstronken
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 appel
  • 30 gram blauwaderkaas (een hardere soort)
  • 2 walnootjes
  • 8 druiven
  • 20 gram rozijnen

Dit recept is voor twee personen en is een lekker bijgerecht, maar ook goed te doen al hoofdgroente bij de maaltijd. Witlof heeft een licht bittere smaak. In dit recept wordt die bittere smaak gecombineerd met de hartige smaak van schimmelkaas en de zoete smaak van druiven, appel en rozijnen. Witlof is ontzettend goed voor de spijsvertering en heeft een laxerende werking door de vezels die erin zit. Daarnaast ontgiftigd witlof ook de lever, mocht dit nodig zijn..

Bereiding Witlofsalade met appel en blauwaderkaas

Stap 1: Maak de witlof schoon, haal het onderste weg met een mesje en verwijder de smoezelige bladeren van de witlof.

Stap 2: Verwijder de bladeren van de witlof en snijd deze bladeren in dunne reepjes.

Stap 3: Was de witlof goed onder de kraan en laat deze goed uitlekken.

Stap 4: Snijd de appel, rode ui en druiven op een gewenste grootte.

Stap 5: Hak de walnoten fijner en snijd de blauwaderkaas en kleine stukjes.

Stap 6: Controleer of de witlof goed is uitgelekt. Dep eventueel met een stukje keukenpapier de rest van de witlof droog.

Stap 7: Vul de schaal met de witlof en voel gelijkmatig alle ingrediënten aan de salade toe.

Het is een vrij simpel, maar erg lekker recept. Ik ben erg dol op goed gevulde salades en eet ze tegenwoordig ook regelmatig. Deze salade hebben we ook al eerder gemaakt met oude kaas, dat vinden wij beide ook erg lekker, maar de pittige smaak van de blauwaderkaas haalt een unieke smaak naar boven.

Lust jij witlof?

%d bloggers liken dit: