Zoete aardappels. Een paar jaar geleden waren ze bijna niet te krijgen, maar tegenwoordig zijn ze in iedere supermarkt te kopen. Het is tijd om eens een receptje te delen. In de blog van vandaag deel ik het recept voor zoete aardappel in kerrie met kip met kipballetjes en broccoli. 

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het experimenteren met zoete aardappels. Dit kwam eigen door mijn ervaringen met de zoete aardappelfriet van de McDonalds. Een paar weken geleden deelde ik ook een glutenvrije tips voor de zoete aardappelfriet uit de airfryer. Ik bedenk mij nu net dat ik ook ooit een artikel heb geschreven over een verspakket van de Albert Heijn voor een zoete aardappelsoep. Deze was ook super lekker. En te komende tijd zullen er meer gerechten online komen met zoete aardappels. Vandaag deel ik het eerste recept met zoete aardappel. Overheerlijke zoete aardappel in kerrie.

Zoete aardappel in kerrie

E2 Ui, gesnipperd
E2 teentjes of Knoflook
E600 gram of Zoete Aardappel
E400 ml of Kokosmelk, (light)
E500 gram of Broccoli

Kipgehaktballetjes

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Zoete aardappel recept
Zoete aardappel in kerrie

Bereiding zoete aardappel in kerrie met kipgehakballetjes en broccoli

Stap 1: Snipper het uitje en pel de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Een zoete aardappel is best lastig te snijden. Ik zoek meestal een lange dunne aardappel uit. Snijd ook de broccoli alvast in roosjes.

Stap 2: Meng het kipgehakt met kerrie, een kipkruiden en een beetje glutenvrij paneermeel. Kipgehakt is vaak wat natter van structuur, dus een beetje paneermeel werkt makkelijker, maar niet essentieel.Draai er vervolgens kleinere (ongeveer 3-5 cm) balletjes van. Verhit wat olie in de pan en bak de balletjes gaar. 

Stap 3: Pak een andere pan en bak de uien samen met de knoflook. Voeg vervolgens ook een theelepel kerriepoeder toe en meng dit goed door. De zoete aardappelblokjes mogen er vervolgens bij en roer alles goed door. Als laatste mag de kokosmelk en het bouillonblokje erbij gevoegd worden. Breng dit aan de kook en laat op een laag vuur ca. 20 minuten zachtjes koken. Kook de broccoli ondertussen gaar in 12 tot 15 minuten.

Stap 4: Je kunt er voor kiezen om alles in de pan al te mengen voordat je het gaat serveren. Wij mengen het zelf een beetje op het bord. En eet smakelijk!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Zoete aardappel in kerrie

 

Eet jij ook graag gerechten met zoete aardappel?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: