Vroeger moest ik er helemaal niets van hebben… Bananenbrood. Tegenwoordig vind ik het ontzettend lekker. Het is ontzettend fijn om eindeloos te kunnen variëren met smaken en varianten. Een bananenbrood is zo’n recept. Zodra je een goede basis hebt, dan kun je eindeloos variëren. In de blog van vandaag deel ik graag mijn basisrecept met jullie!
Glutenvrije bananenbrood
Deze bananenbrood is natuurlijk een glutenvrij bananenbrood. Een feestje voor mensen met meer intoleranties en voedingswensen. Dit recept is namelijk naast glutenvrij, ook melkvrij, lactosevrij én vrij van toegevoegde suikers. Een recept waar veel mensen van kunnen genieten. Het is overigens geen recept voor mensen die dol zijn op zoetigheid. Aangezien er geen suikers worden toegevoegd, is deze bananenbrood niet zoet.
Het is voor bananenbrood erg belangrijk om (over)rijpe bananen te gebruiken. Hoe rijper de banaan, Hoe lekkerder de smaak.
Prak 350 gram bananen (ongeveer 3 a 4 bananen) tot een papje. Zet de mixer aan en voeg één voor één de eieren toe. Voeg ook het vanille extract toe.
Voeg 150 gram glutenvrije bloem, 100 gram amandelmeel, een snuf zout, 1 theelepel bakingsoda en 1 theelepel bakpoeder toe. Mix het beslag ongeveer 8 minuten.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en vet de randjes goed in met plantaardige boter. Doe het beslag in het cakeblik en bak het glutenvrije bananenbrood in 45 minuten op 180 graden gaar.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Prak 350 gram bananen (ongeveer 3 a 4 bananen) tot een papje. Zet de mixer aan en voeg één voor één de eieren toe. Voeg ook het vanille extract toe.
Voeg 150 gram glutenvrije bloem, 100 gram amandelmeel, een snuf zout, 1 theelepel bakingsoda en 1 theelepel bakpoeder toe. Mix het beslag ongeveer 8 minuten.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en vet de randjes goed in met plantaardige boter. Doe het beslag in het cakeblik en bak het glutenvrije bananenbrood in 45 minuten op 180 graden gaar.
Notes
Zoals al eerder is verteld, dit is absoluut geen zoet recept. Mijn vriend heeft hem redelijk verpest met poedersuiker, maar die is gewoon dol op zoetigheid. De komende tijd ga ik lekker veel experimenteren met bananenbrood.
Ben jij benieuwd naar de andere glutenvrije bananenbrood recepten?
Ik heb hem gemaakt.
Super makkelijk en lekker brood eruit gekomen!
Bedankt voor dit recept!