Vroeger moest ik er helemaal niets van hebben… Bananenbrood. Tegenwoordig vind ik het ontzettend lekker. Het is ontzettend fijn om eindeloos te kunnen variëren met smaken en varianten. Een bananenbrood is zo’n recept. Zodra je een goede basis hebt, dan kun je eindeloos variëren. In de blog van vandaag deel ik graag mijn basisrecept met jullie!

Glutenvrije bananenbrood

Deze bananenbrood is natuurlijk een glutenvrij bananenbrood. Een feestje voor mensen met meer intoleranties en voedingswensen. Dit recept is namelijk naast glutenvrij, ook melkvrij, lactosevrij én vrij van toegevoegde suikers. Een recept waar veel mensen van kunnen genieten. Het is overigens geen recept voor mensen die dol zijn op zoetigheid. Aangezien er geen suikers worden toegevoegd, is deze bananenbrood niet zoet. 

Het is voor bananenbrood erg belangrijk om (over)rijpe bananen te gebruiken. Hoe rijper de banaan, Hoe lekkerder de smaak. 

pittige kip kerrie

AuteurTessa van VerkMoeilijkheidsgraadBeginner

Glutenvrije bananenbrood

Opbrengsten15 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

 350 g rijpe bananen
 3 eieren
 1 theelepel vanille extract
 100 g amandelmeel
 150 g glutenvrije bloem (bijv. Schär Mix C)
 1 theelepel bakingsoda
 1 theelepel bakpoeder
 zout

1

Prak 350 gram bananen (ongeveer 3 a 4 bananen) tot een papje. Zet de mixer aan en voeg één voor één de eieren toe. Voeg ook het vanille extract toe.

2

Voeg 150 gram glutenvrije bloem, 100 gram amandelmeel, een snuf zout, 1 theelepel bakingsoda en 1 theelepel bakpoeder toe. Mix het beslag ongeveer 8 minuten.

3

Bekleed een cakeblik met bakpapier en vet de randjes goed in met plantaardige boter. Doe het beslag in het cakeblik en bak het glutenvrije bananenbrood in 45 minuten op 180 graden gaar.

Ingrediënten

 350 g rijpe bananen
 3 eieren
 1 theelepel vanille extract
 100 g amandelmeel
 150 g glutenvrije bloem (bijv. Schär Mix C)
 1 theelepel bakingsoda
 1 theelepel bakpoeder
 zout

Aanwijzingen

1

Prak 350 gram bananen (ongeveer 3 a 4 bananen) tot een papje. Zet de mixer aan en voeg één voor één de eieren toe. Voeg ook het vanille extract toe.

2

Voeg 150 gram glutenvrije bloem, 100 gram amandelmeel, een snuf zout, 1 theelepel bakingsoda en 1 theelepel bakpoeder toe. Mix het beslag ongeveer 8 minuten.

3

Bekleed een cakeblik met bakpapier en vet de randjes goed in met plantaardige boter. Doe het beslag in het cakeblik en bak het glutenvrije bananenbrood in 45 minuten op 180 graden gaar.

Notes

Glutenvrije bananenbrood

Zoals al eerder is verteld, dit is absoluut geen zoet recept. Mijn vriend heeft hem redelijk verpest met poedersuiker, maar die is gewoon dol op zoetigheid. De komende tijd ga ik lekker veel experimenteren met bananenbrood.

Ben jij benieuwd naar de andere glutenvrije bananenbrood recepten?