Het is weer tijd voor een nieuw receptje en eerlijk gezegd heb ik ooit dit artikel al geschreven met meerdere broodsalades. Aangezien ik dit op Dagelijks Glutenvrij net even iets anders wilde aanpakken heb ik besloten om de blogs opnieuw voor te bereiden en te schrijven. In dit artikel deel ik graag het recept voor een glutenvrije eiersalade.

In een nieuwe serie op mijn blogs deel ik een aantal recepten voor broodsalades om zelf thuis te maken. Natuurlijk beginnen we met een lekkere klassieker. Een recept voor glutenvrije eiersalade. In de supermarkt zijn ontzettend veel broodsalades te koop, maar heel veel bevatten gluten. Een aantal eiersalades zijn ook glutenvrij te koop, maar een verse blijft toch het lekkerste. Het is makkelijk en eigenlijk ook best snel even te maken.  

Benodigdheden Glutenvrije Eiersalade

  • 4 Gekookte eieren
  • 70 gram frietsaus of mayonaise
  • Een halve theelepel mosterd
  • Een halve theelepel curry
  • Kerriepoeder
  • Zout en peper
  • Bieslook

Wij gebruiken ongeveer alweer een jaar een eierkoker. Het koken van eieren werd een grote irritatie, omdat iedere keer de eieren kapot kookte in de pan. Nu we een eierkoker gebruiken ervaren we dit niet meer en eigenlijk is het echt een handig apparaatje voor in huis. Voor de sauzen kun je gewoon de producten gebruiken die je in huis hebt, mits deze glutenvrij zijn natuurlijk. De frietsaus en curry gebruik ik altijd van het merk Remia, deze zijn glutenvrij. De mosterd is van de Lidl. Check even de ingrediëntenlijst als je een product koopt in de supermarkt. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije eiersalade
Glutenvrije eiersalade

Bereiding glutenvrije eiersalade

Stap 1: Kook de eieren hard in een pannetje met water of in de eierkoker. Laat de eieren goed schrikken met koud water en laat ze afkoelen. Pel de eieren.

Stap 2: Weeg ongeveer 70 gram frietsaus of mayonaise af in een schaaltje. Voeg hierbij een half theelepeltje mosterd en een half theelepeltje curry aan toe. Wil je hem iets sterker? Voeg dan iets meer mosterd toe voor de smaak. Meng dit goed door en voeg wat kerriepoeder, bieslook, zout en peper toe. Roer goed toe en proef of deze goed op smaak is.

Stap 3: Heb je een eiersnijder? Gebruik deze om mooie egale stukjes te krijgen van het eitje. Ik snijd het eitje altijd aan twee kanten met de eiersnijder. Een keer horizontaal, een keer verticaal. Volg je me nog? Geen eiersnijder? Gebruik dan gewoon een mes om fijne stukjes te snijden.

Stap 4: Voeg de gesneden ei toe aan het mengsel en prak het gekookte eitje door het mengsel. Zorg ervoor dat je er geen puree van maakt, er mogen best nog wat grotere stukjes ei overblijven in de eiersalade.

Stap 5: Bewaar de eiersalade afgelopen in de koelkast, voordat je hem gaat gebruiken.

De eiersalade kun je ongeveer tot drie dagen bewaren in de koelkast, als je hem maar goed afdekt in een bakje of met vershoudfolie in een schaaltje. Je kunt deze eiersalade heerlijk eten op een een broodje, een cracker of op een toastje. Ook heerlijk op een verjaardag als salade op toastjes of bij een brunch. Een lekkere basissalade die iedereen lekker vindt! 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije eiersalade

Maak jij wel eens zelf een broodsalade?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: