Afgelopen zaterdag liep ik samen met mijn moeder en tante door de Intratuin. We kochten nieuwe plaids voor op de bank en een party twister. Je kent de bovenstaande aardappeltwister wel. De lekkernij die vaak te koop is op evenementen of in de Efteling! Vandaag probeer ik de PartyTwister uit van Noviplast

Ik heb de PartyTwister gekocht bij de Intratuin in Zwijndrecht. Hij kost € 2,99 en is gemaakt van stevig plastic met een relatief scherp snijvlak. In het doosje zit een snijding en satéprikkers. Op de achterkant van de verpakking staat een beschrijving van de stappen, die ik zoals beschreven gevolgd hebt tijdens het maken van de aardappeltwisters.

 

Stap 1: Duw met uw duim de punt van de Partytwister (witte voorwerp) tot aan de schroefdraad in de bovenkant.

Stap 2: Draai de Partytwister een paar slagen met de klok mee tot de schroefdraad verdwenen is.

Stap 3: Prik een satéprikker door het gaatje van de Partytwister en druk het stokje stevig in de aardappel.

Stap 4: Draai met de andere hand +/- 10 slagen met de klok mee totdat er een slinger ontstaat.

Stap 5: Trek het stokje met de slinger los van de aardappel.

Stap 6: Trek de slinger op het stokje iets uit elkaar en zet de uiteinde vast.

Stap 7: Laat de aardappel even drogen om later te frituren bij 175 graden.

Tip: De satéprikker kun je ook pas als laatste toevoegen, alleen priegel je dan meer met het vastprikken

Tip: Uit één aardappeltje van ongeveer 8 cm haal je twee aardappeltwisters. Ik heb de aardappels doorgedraaid en in het midden van de aardappel los gemaakt. 

Mijn aardappeltwisters heb ik niet gemaakt in de fituurpan, maar in de Airfryer. Dit ging heel goed. Ongeveer 3 minuten op 180°C en daarna nog op 200°C afbakken in de Airfryer. Ik heb ze van tevoren ook even gekruid. Je kunt ze bijvoorbeeld kruiden met zout, paprikapoeder of een beetje peper. Het lekkerste is om hier mee te experimenteren. Daarnaast hoef je natuurlijk niet perse een aardappel te gebruiken. Op de verpakking vertellen ze dat het ook erg lekker moet zijn met aubergine, wortel, appel, komkommer of augurk. Nu lijkt mij het met appel ook erg lekker en ik denk dat je courgette ook heel goed kan gebruiken met deze twister. Ik heb ze in ieder geval met de aardappel al uitgeprobeerd. Binnenkort wil ik dit met de appel proberen en dan met kaneel!

Welke variant lijkt jou erg lekker?