Op verjaardagen, maar ook bij het avondeten. Gehaktballetjes zijn eigenlijk altijd wel lekker, als je er van houdt natuurlijk. Tegenwoordig wordt er kipgehakt verkocht. Ik wilde graag eens proberen om glutenvrije gehaktballetjes met kipgehakt te maken en met succes! Overheerlijk en dezelfde dag nog op..

-Bevat Affiliate links-

Dit recept is goed voor ongeveer 12 tot 15 kipballetjes. Je kunt deze balletjes lekker eten bij het avondeten, bij frietjes of natuurlijk gewoon met wat curry bij een spannende film. Je kunt er met z’n vieren van eten, maar dat is voor sommige vleesmonsters misschien te karig. Wij eten hier in ieder geval met z’n tweeën wel twee keer van.. Als we ze niet allemaal in één keer opeten, zoals afgelopen maandag..

Benodigdheden Glutenvrije gehaktballetjes met kipgehakt

Ik gebruik de kipgehakt van de Albert Heijn. De kipkruiden koop ik bij de lidl, deze is glutenvrij en erg lekker. Ik heb kipkruiden en Tex Mex kruiden gebruikt. Wij zijn dol op kruidig eten en ook erg gek op de Tex Mex kruiden! De cornflakes gebruik ik van het Vrij van Glutenmerk ook van de Albert Heijn.

Bereiding Glutenvrije gehaktballetjes

Stap 1: Haal 300 gram kipgehakt uit de verpakking en kruid deze naar smaak met kipkruiden en/of tex mex kruiden.

Stap 2: Verkruimel ongeveer 50 gram cornflakes grof. Voeg een ei en de verkruimelde cornflakes bij het kipgehakt. Meng het goed door elkaar.

Stap 3: Draai van het mengsel kleine balletjes. Ik maakte balletjes van ongeveer 4 a 5 centimeter (20 gram per balletje).

Stap 4: Bak de glutenvrije gehaktballetjes in een pan met bakboter goed bruin.

Bij ons zijn de balletjes goed in de smaak gevallen. Ze zijn naast glutenvrij ook lactosevrij. Ze zullen vast een hit zijn op verjaardagen en andere borrel gelegenheden.

Meer hapjes voor bij de borrel?

Wat is jouw favoriete glutenvrije borrelhapje?