Als je denkt aan Pasen, dan denk je al snel aan eieren. De komende dagen zullen ook veel eitjes op tafel worden geserveerd in de Nederlandse huishoudens. En geef ze eens ongelijk, je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken. Vandaag heb ik ook een receptje met ei. Een echte klassieker! In dit blog een recept voor glutenvrije gevulde eieren.

Ingrediënten Glutenvrije gevulde eitjes

  • 5 eieren
  • 2 a 3 eetlepels Mayonaise (bijvoorbeeld Remia!)
  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 eetlepel yoghurt of kwark
  • Kerriepoeder
  • Zout en peper
  • (verse) Bieslook
  • Extra: Eierkoker of steelpan, spuitzak en een zeef/keukenmachine

Lezen, Lezen, Lezen!

Vergeet niet dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen dieet! Lees dus altijd de etiketten van producten als je ze koopt, zoals de mayonaise of de mosterd. Er zijn namelijk veel sauzen, waarbij tarwe of gerstemoutextract aan wordt toegevoegd. Het product is dan niet glutenvrij.

Als je dit recept volgt, dan kun je in totaal 10 gevulde eitjes serveren. Wil je graag nog meer gevulde eitjes maken, dan kun je natuurlijk het recept verdubbelen! Simpel. 

Glutenvrije gevulde eieren
Glutenvrije gevulde eieren

Bereiding Glutenvrije gevulde eieren

Stap 1:Kook de eieren in een steelpan in acht a tien minuten gaar of gebruik de eierkoker. Laat de eieren na het koken goed schrikken onder de koude kraan en laat de eieren een tijdje weken in koud water.

Stap 2: Pel de eieren en snijd het ei voorzichtig door midden. Scheid het eigeel van het eiwit.

Stap 3: Het eigeel moet goed klein gemaakt worden. Gebruik hiervoor een zeef of een keukenmachine. Maak het eigeel heel fijn.

Stap 4: Meng ongeveer 2 a 3 eetlepels mayonaise, een eetlepel yoghurt en de mosterd in een schaaltje goed door elkaar. Voeg hierbij wat kerriepoeder, peper (en zout) en bieslook aan toe. Meng het goed door en voeg geleidelijk het eigeel toe.

Stap 5: Schep het eigeel in een spuitzak en laat deze even rusten in de koelkast.

Stap 6: Haal bij serveren de eieren en het eigeel uit de koelkast en spuit deze netjes op. en eetsmakelijk!

 

De gevulde eieren zijn hier altijd een groot succes! Tijdens de Pasen, maar ook zeker tijdens verjaardagen. Het is ook erg leuk om ze mee te nemen tijdens een picknick van de zomer. Het fijne aan gevulde eieren is dat je eindeloos kunt combineren met smaken. De lekkerste vind ik persoonlijk nog altijd de basis gevulde eieren. 

Hoe maak jij het liefste glutenvrije gevulde eieren?

 

Glutenvrij Pasen

Er zijn zoveel lekkere dingen te vinden tijdens de paasdagen! De keuze is enorm, maar als je glutenvrij moet eten, dan is je keuze iets beperkter.. Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag rond de Pasen wat lekkere recepten voor bij jou op tafel!

1 Reactie

  1. Ik ben echt dol op eieren maar dit soort gevulde eitjes heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ga het zeker eens proberen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *