Een lekkere lunch, maar liever een keer geen brood? Als broodvervanger eet ik graag als lunch een eiwrap! Gemakkelijk te maken en erg lekker. Wat ook een voordeel is, is dat het gemakkelijk is de eiwrap mee te nemen. Naar bijvoorbeeld het werk, naar school of onderweg! Vandaag deel ik het recept voor een eiwrap, die natuurlijk ook helemaal glutenvrij is.

Voor het eerst at ik een eiwrap toen ik pas twee maanden glutenvrij at. De moeder van mijn schoonzus had namelijk verzonnen dat je ook heel goed een hapje kon maken met een eitje in plaats van de bekende wrap met roomkaas en kipfilet/zalm. Daardoor kwam ik toen ook al op het idee dat je dit natuurlijk ook als lunch kan eten. 

Ingrediënten eiwrap met roomkaas en kipfilet

  • 2 eieren
  • 30 gram roomkaas
  • 20 gram flinterdunne kipfilet
  • Handje sla
  • Beetje komkommer
  • Bieslook
  • Zout en peper

Natuurlijk kun je van alles in een eiwrap stoppen. Je kunt bijvoorbeeld de kipfilet vervangen voor zalm en andere groentes toevoegen. Dit is een basis recept wat hopelijk inspiratie geeft voor een lekkere lunch voor onderweg! 

Bereiding eiwrap met roomkaas en kipfilet

 

Stap 1: Kluts twee eieren in een kommetje en voeg hier naar smaak wat bieslook, zout en peper aan toe

Stap 2: Bak de eieren in een pan aan beide kanten gaar.

Stap 3: Laat vervolgens de gebakken eieren afkoelen

Stap 4: Besmeer de eieren met roomkaas. Leg daarbovenop de kipfilet en een beetje sla en komkommer

Stap 5: Rol de eiwrap strak op en bewaar deze tot consumeren in aluminiumfolie.

 

Wat eet jij graag als lunch?