Het is weer tijd voor een nieuwe week! Ik begin vandaag aan mijn zevende stageweek en vandaag is alweer de tweede week van de appelmaand! Vandaag heb ik een leuk en lekker idee voor een glutenvrije lunch. Ik heb namelijk voor vandaag een glutenvrije recept voor glutenvrije toast met geitenkaas en appel. 

Dit recept is erg makkelijk en snel te maken. Het is niet zo geschikt om mee te nemen, maar wel erg lekker om voor thuis te maken. Ik vind het altijd lekker als ik thuis kan lunchen om iets ‘extra’ te eten. Een keer iets anders dan saaie boterhammen of crackers.

Ingrediënten glutenvrije toast met geitenkaas en appel

  • 2 (yam) glutenvrije boterhammen
  • Geitenkaasspread naturel of honing, bijvoorbeeld van de Albert Heijn.
  • 1 Elstar appel
  • Honing
  • Optioneel: Walnoten
  • Extra: Broodrooster

Wanneer ik glutenvrije toast maak, dan gebruik ik meestal de boterhammen van Yam. Dit vind ik het lekkerste brood om te roosteren. Ik vind de combinatie met walnoten erg lekker. Je kunt eventueel een verkruimelde walnoot toevoegen aan het recept!

Bereiding glutenvrije toast met geitenkaas en appel

Stap 1: Rooster met een broodrooster de glutenvrije boterhammen. Let op dat ze niet verbranden.

Stap 2: Snijd een appeltje in dunne partjes. Smeer vervolgens de geitenkaasspread naar smaak op het glutenvrije toast.

Stap 3: Gooi eventueel nog wat walnoten op de geitenkaasspread. Strooi wat zachte bloemenhoning over de toast en eetsmakelijk!

Ik ben ontzettend dol op appels! Daarom is het in oktober 2018 op Dagelijks Glutenvrij ‘De maand van de appel’! Iedere maandag en vrijdag vind je op mijn blog een lekker glutenvrij recept! Dit is alweer het derde recept wat online is gekomen. Aankomende vrijdag staat er weer een recept voor je klaar!

Wat vind jij ontzettend lekker om te eten als lunch?

Glutenvrije recepten met appel

Mijn favoriete ingrediënt om mee te bakken zijn appels. Daarom zijn er op Dagelijks Glutenvrij veel recepten te vinden met appel als ingrediënt. Zoveel recepten, dat het zelfs tijd is voor een overzicht. Via de onderstaande link vind je alle recepten met appel, die op Dagelijks Glutenvrij verschenen zijn!

%d bloggers liken dit: