Een TikTok Wrap. In de afgelopen week heb ik al meer dan 100 video’s bekeken over deze toffe foodhack, afkomstig van het populaire platform TikTok. Dit moest is zelf proberen. Aangezien ik glutenvrij moet eten, is het gemaakt met een glutenvrije wrap. Ik maakte een overheerlijke lunch voor mijzelf en besloot deze hack met jullie te delen, want dit – lieve volgers – is zo simpel… In de blog van vandaag vertel ik meer over de TikTok Wrap.

Wat is een TikTok Wrap?

Nu vraag jij je natuurlijk af: Wat is een TikTok wrap? Eigenlijk is het meer een foodhack, waar nog niet echt een benaming voor is. De foodhack werd verzonnen door @ellcarter1 of in ieder geval: door haar ging hij viral. De TikTok wrap is dus een foodhack met wraps. Het is een bepaalde vouwtechniek met verschillende toppings, waardoor je geen vieze vingers meer krijgt tijdens het eten. Want ze nu eerlijk, het eten van een tortilla wrap is een kliederboel. Deze techniek opent deuren voor eindeloze variaties voor de lunch. Van groente tot vlees, in principe kun je alles kwijt in een wrap. Wist je trouwens dat Dagelijks Glutenvrij ook te vinden is op TikTok (@DagelijksGlutenvrij).

Hoe maak je een TikTok Wrap?

Er zijn geen vaste regels voor het maken van een TikTok Wrap, maar er zijn wel een aantal handige tips. Hoe maak je een TikTok Wrap? Allereerst heb je een tortilla nodig. Voordat je begint met je toppings snijd je tortillawrap voor de helft in. Vervolgens heb je 3 tot 4 toppings nodig. Het idee is, dat je op iedere kwart een andere topping plaatst, maar je kunt het natuurlijk invullen naar eigen idee. Het is handig om het laatste kwartje iets te plaatsen dat een beetje plakt, zodat je hem goed kan dichtvouwen. Daarnaast heb je een panini-ijzer of tafelgrill nodig. 

TikTok Wrap
TikTok Wrap
Wrap met geitenkaas

Een TikTok Wrap met geitenkaas en spek

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met toppings, maar mijn favoriete topping op alles blijft toch geitenkaas. Ik ben gewoon echt dol op geitenkaas. Voor mijn eerste TikTok Wrap heb je nodig:

  • Een glutenvrije wrap (bijvoorbeeld: Schär)
  • Geitenkaas
  • Ontbijtspek
  • Honing
  • Handje sla

Zoals hierboven al is beschreven. Je snijdt de wrap tot halverwege het midden. Allereerst heb ik mijn complete wrap ingesmeerd met honing. Mijn eerste kwartje heb ik belegd met geitenkaas. Het tweede kwartje met uitgebakken ontbijtspek en het derde kwartje met veldsla. Mijn vierde kwartje liet ik leeg, omdat ik ook honing heb gebruikt en geen noten in huis had. Want dat had er best lekker opgeweest. Je vouwt hem dicht en vervolgens ging hij 3 tot 4 minuten in de contactgrill. En vervolgens kun je hem lekker eten!

 

Eindeloos variëren met de TikTok Wrap!

Het lekkere is dat je eindeloos kunt variëren. Een overheerlijke zoete wrap met chocoladepasta en banaan/aardbeien of een super gezonde wrap met groente… Eindeloze mogelijkheden. Mijn vriend kreeg vooral zin in de ‘pizza’ tiktok wrap. Mijn vriend heeft overigens een glutenvolle tortilla gegeten, maar vanwege de topping mag hij voor één keer op mijn glutenvrije blog! Hij maakte gebruik van meerdere toppings: Passata op de bodem met salami, ontbijtspek, sla en kaas. Een pizza als lunch, wie wilt dat nu niet?

TikTok Wrap
Pizza Wrap

Met welke topping zou jij jouw TikTok wrap bekleden?