In een gezonde levensstijl kun je nog steeds lekker eten, daarnaast vind ik het ook belangrijk om af en toe nog te mogen snoepen. Ik eet eigenlijk alles nog en behaal toch mooie resultaten tijdens mijn afvalproces. Voor iemand die glutenvrij eet is het ook erg lastig om lekkere magere broodsalade ook nog eens glutenvrij te vinden. Eigenlijk zijn ze er niet. Zelf maken is vaak ook veel lekkerder. Vandaag deel ik maar liefst drie recepten voor magere broodsalade, die toevallig ook nog eens glutenvrij zijn!
Deze magere broodsalades zijn niet alleen geschikt voor op brood, maar ook lekker op een toastje. Ik deel vandaag drie verschillende broodsalades, namelijk een eiersalade, tonijnsalade en een pittige kipsalade. In het kader van het voorkomen van voedselverspilling handig om je laatste restjes op te maken. Eieren die op moeten of nog een stukje kip over? Deze recepten zijn er handig om restjes op te maken.
Magere Eiersalade
Een lekkere, maar een magere eiersalade? Die vind je in de supermarkt, daarnaast bevatten ze in de supermarkt ook vaak gluten en daar heb ik ook helemaal niets aan. Hieronder volgt het recept voor deze overheerlijke magere broodsalade de eiersalade.
Ingrediënten
- 1 a 2 eieren
- 30 gram Remia Fritessaus 5% vet
- 3 gram mosterd
- 3 gram curry
- Bieslook
- Paprikapoeder
- Zout en peper
Het recept is te maken met 1 of met 2 eieren. Ik heb recept gemaakt met 2 eieren.
Bereiding
Stap 1: Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze goed afkoelen
Stap 2: Weeg in een schaaltje 30 gram frietsaus, 3 gram mosterd en 3 gram curry af. Voeg hierbij op smaak de kruiden toe en meng het geheel goed door.
Stap 3: Pel de eieren en maak deze fijn met een eiersnijer.
Stap 4: Voeg de kleine stukje ei toe aan het mengsel en maak de ei met een vork nog iets fijner, terwijl je de ei roert door het mengsel.
Stap 5: Plaats de eiersalade tot gebruik afgedekt in de koelkast. De salade is heet lekkerste op koelkast temperatuur.
Magere Tonijnsalade
Dit is stiekem wel ons geheime familierecept hoor! Verschillende schoolvriendinnetjes zijn vroeger weggelopen met de smaak van onze tonijnsalade. Ik ben er dol op en regelmatig neem ik een bakje met tonijnsalade mee voor de lunch. Hieronder volgt het recept voor de magere broodsalade: Tonijnsalade, natuurlijk ook glutenvrij.
Ingrediënten
- Klein blikje tonijn
- 30 gram Remia Fritessaus 5% vet
- 3 gram curry
- Bieslook
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- Zout en peper
Ik heb voor het recept dit keer een blikje van 120 gram gebruikt omdat ik die nog had staan. Liever een groot blikje? Dan iets meer van de sauzen gebruiken.
Bereiding
Stap 1: Haal de tonijn uit het blikje en laat deze goed uitlekken in een vergietje. Haal met de vork de tonijn los uit elkaar en laat deze verder goed uitlekken.
Stap 2: Weeg in een schaaltje 30 gram frietsaus en 3 gram curry af. Voeg hierbij op smaak de kruiden toe en meng het geheel goed door.
Stap 3: Voeg de tonijn toe bij het mengsel en meng deze goed door.
Stap 4: Plaats de tonijnsalade tot gebruik afgedekt in de koelkast. De salade is heet lekkerste op koelkast temperatuur.
Magere Pittige Kipsalade
Dit is ontzettend lekker, mits je van pittig eten houdt. Perfect als je een restje kip over hebt en dit niet weg wilt gooien. Hieronder volgt het recept voor de magere broodsalade: de pittige kipsalade.
Ingrediënten
- 50 a 75 gram kipfilet
- 20 gram Remia Fritessaus 5% vet
- 15 gram chilisaus
- Sambal
- Zout en peper
- Rode ui
Dit recept is zeer geschikt als je een klein portie kipfilet over hebt!
Bereiding
Stap 1: Bak de kipfilet goed door en laat deze afkoelen.
Stap 2: Weeg in een schaaltje 20 gram frietsaus en 15 gram chilisaus af en roer deze goed door. Voeg eventueel nog een beetje sambal toe om hem pittiger te maken en maak de saus op smaak met peper en zout.
Stap 3: Snijd de kip in fijne stukjes en meng deze goed door de saus heen.
Stap 4: Plaats de pittige kipsalade tot gebruik afgedekt in de koelkast. De salade is heet lekkerste op koelkast temperatuur.
Wat is jouw favoriete broodsalade?
Helaas gebruik je ingredienten die niet glutenvrij zijn zoals mosterd en curry! Ook met mayonaise of fritessaus goed het etiket lezen! Om het magerder te maken gebruik ik de helft van de fritessaus en dan magere griekse yohurt.
Beste Henny. Ik gebruik natuurlijk gewoon glutenvrije mosterd en glutenvrije curry. Voor de curry gebruik ik die van Remia, bijna alle sauzen van de Remia zijn glutenvrij, behalve de pindasaus. Voor de mosterd heb ik een merk van de Lidl gebruikt die tijdens de Amerikaanse week wordt verkocht. De meeste mensen die glutenvrij moeten eten, weten gelukkig wat ze wel en niet kunnen eten. Etiketten lezen zit erin gebakken, tenminste bij mij is dit het geval. Iedereen maakt het natuurlijk op z’n eigen manier. Groetjes Tessa
Tessa, wat doe je met me! Dit ziet er zoo heerlijk uit. Ik ben bijna jarig en ga lekker je eiersalade en pittige kipsalade maken! ?