Op het moment is dit mijn favoriete lunch of ontbijt van de herfst. Kwark met warme appel en havervlokken! Een paar jaar geleden uploadde ik al eerder een recept voor warme appel. Eigenlijk is er vrij weinig verandert aan het recept, maar hij is nog steeds net zo lekker als toen. Vandaag deel ik het recept voor kwark met warme appel.

In mijn eetdagboek van week 40 kwam er een lekkere lunch voorbij, die ook heel geschikt is als ontbijt. Een schaaltje kwark met warme appel en crunchy havervlokken. Een lekkere en voedzame lunch voor in de herfst. Het smaakt een beetje als appeltaart vulling zonder de taart.

Ingrediënten kwark met warme appel

  • 1 Appel (Elstar)
  • 10 gram Rozijnen
  • Kaneel
  • 10 gram Bruine Basterd Suiker
  • 200 gram kwark
  • Eventueel  (glutenvrije) crunchy havervlokken

Het is ook erg lekker om er wat noten doorheen te gooien, maar voor de foto heb ik gekozen voor crunchy havervlokken. Ook de suiker is natuurlijk optioneel, het zorgt ervoor dat de appel ligt carameliseerd en dat vind ik erg lekker.

Bereiding kwark met warme appel

Stap 1: Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Maak de appel op smaak met kaneel en voeg 10 gram rozijnen toe.

Stap 2: Verwarm de warme appel ongeveer 2 minuten lang in de magnetron op 900W.

Stap 3: Vul het schaaltje met kwark. 

Stap 4: Laat de warme appel even afkoelen, voordat je deze op de kwark gooit.

Stap 5: Na vijf minuten kun je heerlijk genieten van de kwark!

Glutenvrije recepten met appel

Mijn favoriete ingrediënt om mee te bakken zijn appels. Daarom zijn er op Dagelijks Glutenvrij veel recepten te vinden met appel als ingrediënt. Zoveel recepten, dat het zelfs tijd is voor een overzicht. Via de onderstaande link vind je alle recepten met appel, die op Dagelijks Glutenvrij verschenen zijn!

%d bloggers liken dit: