Als ik het heel eerlijk mag zeggen ben ik best wel trots op mijzelf. Sinds kort ben ik bezig met het veranderen van mijn eetpatroon en het bevalt mij heel goed. Ik ben zelfs al wat afgevallen. Naast het veranderen van mijn eetpatroon ben ik ook nieuwe gerechtjes en dingetjes aan het proberen. Ik kom steeds vaker een ‘smoothiebowl’ tegen op Pinterest en Instagram. Van de week probeerde ik het uit en wat is dit toch lekker! Vandaag deel ik een recept voor een Smoothiebowl met mango en banaan.

Normaal ben ik al dol op smoothies. Het lekkerste vind ik toch fruitsmoothies en mijn favoriete combinatie is dan ook banaan/mango. Het maken van een Smoothiebowl is heel simpel. Je gebruikt een basis, zoals bijvoorbeeld kwark, soja-yoghurt of een andere op zuivel geïnspireerd product. Daarboven op krijg je een topping die heel koud is. Meestal gebruik je iets van fruit. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten Smoothiebowl met mango en banaan

  • 200 gram kwark (Ik gebruik magere Franse kwark van de Lidl)
  • 100 gram banaan
  • 130 gram mango
  • Optioneel: 10 gram (chrunchy) haver

Extra benodigdheden:

  • Blender

Ik gebruikte een kleine banaan van ongeveer 100 gram en 130 gram mango uit de diepvries. Wil je allemaal verse producten gebruiken? Zet het dan na het blenden nog even in de koelkast, zodat de topping lekker koud is. Vind je 230 gram fruit teveel in een keer? Verdeel het dan over twee porties of halveer het recept!

smoothiebowl

Bereiding Smoothiebowl met mango en banaan

Stap 1: Weeg 100 gram banaan en 130 gram mango af.

Stap 2: Mix met de blender het fruit door elkaar en voeg eventueel 50 ml water toe als het mengsel erg dik blijft.

Stap 3: Weeg 200 gram kwark af

Stap 4: Schenk het smoothie mengsel op de kwark en je smoothiebowl is klaar!

Stap 5: Decoreer de smoothiebowl eventueel met nog wat fruit of met bijvoorbeeld (chrunchy) havervlokken.

Ken je van die Solero ijsjes met de gele buitenkant? Daar smaakt deze bowl een beetje naar. Een ijsjes moment in een schaaltje, waarbij je gewoon een gezonde maaltijd wegwerkt. Dat lijkt toch de oplossing voor de zomer? Ik heb echt zitten genieten van mijn maaltijd en binnenkort wil ik hem zeker ook met andere vruchten gaan proberen.

Heb jij wel eens een smoothiebowl op? En wat is jouw favoriete smaak?

 

%d bloggers liken dit: