Het heeft lang geduurd voordat wij voor een aspergesoep een glutenvrije vervanger hadden gevonden. Vroeger toen ik nog gluten at, gebruikte wij altijd de kruidenmix van Honig. Alleen zitten er gluten in deze mix. Daarom moesten wij op zoek naar een alternatief voor deze soep. Na verschillende pogingen hebben we uiteindelijk tot de oplossing gevonden. Misschien een oplossing in een overwachtte hoek.

Normaal gesproken ben ik een voorstander van versproducten. Wij werken thuis zo min mogelijk met pakjes en zakjes. Natuurlijk eten wij het ook wel eens, maar onze voorkeur gaat uit naar vers producten. Alleen een verse glutenvrije aspergesoep? Die is er niet echt. Niet op de manier hoe wij glutenvrije aspergesoep maken. Wij eten namelijk aspergesoep met ham en met ei. Echt waar. Het recept en de bereiding lees je hieronder.

Benodigdheden Glutenvrije Aspergesoep

Dit recept is voor twee personen. Als je met meer personen eet, verdubbel je natuurlijk de ingrediënten.

Bereiding Glutenvrije Aspergesoep

Stap 1: Kluts het eitje in een schaaltje door elkaar en bak er twee dunne omeletten van.

Stap 2: Snijd 100 gram achterham in dunne reepjes

Stap 3: Snijd de asperges in kleine stukjes.

Stap 4: Snijd de dunne omeletten in dunne reepjes.

Stap 4: Giet de zak Aspergesoep in een pan en laat deze verwarmen.

Stap 5: Voeg het ei, de ham en de asperges toe aan de soep.

Stap 6: Laat de soep goed doorkoken en maak deze op smaak met wat peper.

Tip: Wij vinden de asperges die standaard in de zak AH Hollandse Aspergesoep zit niet lekker. Wij zeven deze met een zeefje eruit en voegen zelf asperges toe.

Je kunt Aspergessoep op verschillende manieren maken, maar dit is toch wel de lekkerste. Dit is een soep die altijd lekker gevonden heb en ik vond het verschrikkelijk toe bleek dat ik mijn oude vertrouwde soepje niet meer kon eten. Gelukkig kom deze soep heel dicht in de buurt van het origineel en daar zijn wij erg blij om!

Ben jij dol op asperges?

Glutenvrij Soepen

Er zijn zoveel lekkere soepgerechten die glutenvrij zijn of glutenvrij te maken zijn. In dit handige overzicht kun je alle soeprecepten terug te vinden, die op Dagelijks Glutenvrij geplaatst zijn.