De komende dagen wordt het HEET. Op warme dagen vind ik het altijd ontzettend lastig om een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te zetten. Als het warm is, dan heb ik veel minder zin om in de keuken te staan om te koken. Vandaag heb ik een recept voor warme zonnige zomerdagen. Een lekekre warme soep is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je krijgt zo wel voldoende vocht binnen bij je avondmaaltijd. Vandaag deel ik je graag het recept voor deze glutenvrije paprikasoep met kipgehaktballetjes.
Het recept van vandaag is voor de makkelijke dag. Of het nu warm weer is of een drukke dag. Deze soep heb je in een handomdraai gemaakt. Je kunt de soep gemakkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Ik krijg er nu alweer trek in!
Ingrediënten Glutenvrije paprikasoep met kipgehaktballetjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote courgette
- 800 gram tomatenblokjes
- 400 gram gegrilde rode paprika’s in pot
- 1 tot 2 blokjes kippenbouillon
- 300 gram kipgehakt
- kipkruiden
- (gedroogde) peterselie
- optioneel: glutenvrij paneermeel
- 500 ml kraanwater
- 1 el olie om in te bakken
- Keukenbenodigdheden: soeppan (2L tot 2,5L), staafmixer
Even een dagje geen vlees? Deze soep is erg smakelijk zonder de kipgehaktballetjes! De soep is geschikt voor 4 tot 6 personen. Wij eten er met drie personen meestal twee keer van. Het is een hele fijne soep om in te vriezen, dus daar beland meestal ook een aantal porties in. De soep is geschikt als lunchsoepje of als een lichte avondmaaltijd met een glutenvrije pistolet.
Bereiding Glutenvrije paprikasoep met kipgehaktballetjes
Stap 1: Meng het kipgehakt met kipkruiden en peterselie naar smaak. Draai kleine soepballetjes van het kipgehakt. Is het kipgehakt erg nat? Voeg dan wat glutenvrij paneermeel toe aan het gehaktmengsel.
Stap 2: Snipper een uitje en pel de knoflook. Snijd de courgette in grove stukken. Laat de paprika uitlekken en snijd deze in grove stukken.
Stap 3: Doe een beetje (olijf)olie in de pan en fruit het uitje samen met de knoflook. Voeg vervolgens de courgette en bak deze ongeveer 2 tot 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, de paprika en 1 kippenbouillonblokjes toe en kook alles in 15 minuten gaar op een laag vuur. Roer regelmatig even in de pan.
Stap 4: Neem de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot alle grove stukken fijn gepureerd zijn. Zet de pan weer terug op het vuur en voeg vervolgens het water en de gehaktballetjes toe. Laat de soep ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken op een laag vuur. Proef of de soep goed op smaak is. Mag hij iets kruidiger? Voeg dan een extra bouillonblokje toe.
Wat is jouw favoriete soeprecept?
Glutenvrij Soepen
Er zijn zoveel lekkere soepgerechten die glutenvrij zijn of glutenvrij te maken zijn. In dit handige overzicht kun je alle soeprecepten terug te vinden, die op Dagelijks Glutenvrij geplaatst zijn.
0 reacties