In herfst en in de winter vind ik het altijd heerlijk om warme en wat zwaardere gerechten te eten. Ondanks dat ik niet de grootste soepeter ben, ben ik wel altijd op zoek naar lekkere soeprecepten, die ik wel lekker vindt. Ik vind het altijd wel lekker om te dineren met een kom soep, maar ik heb liever mijn favorieten soepen, zoals kippensoep en aspergesoep. Vandaag heb ik een soep, die ik ook erg lekker vind. Een lekkere variant vol met groentes. Vandaag deel ik het recept voor een gebonden glutenvrije tomatensoep met courgette en aubergine.

Deze soep is geschikt voor vier grote kommen soep. Je kunt deze soep heel goed eten met drie tot vier personen. Deze soep is glutenvrij en plantaardig. Ik heb geen plantaardig dieet, maar ik vind het wel lekker om eens per week geen vlees of vis te eten. Daarom zijn wij ook op zoek naar gerechten, waarbij het geen gemis is. Deze soep valt nu onder dat lijstje.

Ingrediënten Glutenvrije tomatensoep met courgette en aubergine

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 grote gele ui
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • 2 groente bouillionblokjes
  • 500 gram passata/ gezeefde tomaten
  • 1L Water
  • En verder: Olijfolie, Soeppan, Staafmixer

Glutenvrije Soepen

Er zijn zoveel lekkere soepgerechten die glutenvrij zijn of glutenvrij te maken zijn. In dit handige overzicht kun je alle soeprecepten terug te vinden, die op Dagelijks Glutenvrij geplaatst zijn.

Glutenvrije Tomatensoep met courgette

Bereiding Glutenvrije tomatensoep met courgette en aubergine

Stap 1: Snijd alle ingrediënten in stukjes en snipper het uitje. Pak een grote kookpan/soeppan waarin ongeveer 1,5 L tot 2 L vocht kan.  

Stap 2: Voeg wat olijfolie in de pan en fruit de uitjes samen met de knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten de andere groentes toe en de Provençaalse kruiden toe naar smaak (je kunt altijd later meer toevoegen). Bak het geheel gedurende 10 a 15 minuten gaar om middelhoog vuur. Roer het regelmatig goed door, zodat alles goed wordt gebakken. 

Stap 3: Voeg na 15 minuten bakken de gezeefde tomaten, ongeveer 1L water en 2 groente bouillonblokjes toe aan het geheel. Roer het het goed door en laat het 20 minuten pruttelen op middellaag vuur. Roer het om de vijf minuten even goed door.

Stap 4: Haal na 20 minuten de soep van het vuur en pureer met de staafmixer de groentes fijn. Maak hem verder op smaak met nog een beetje Provençaalse kruiden, als dit nog nodig is. 

Het is een geschikte soep voor ieder moment. Lekker als lunch of al avondeten met een broodje. Het is makkelijker om een grote pan voor vier personen te maken, omdat je anders met halve ingrediënten blijft zitten. Ben je met twee personen? Dan kun je hem ook heel goed invriezen en op een ander moment eten.  

Het is altijd erg lekker om af te wisselen met soepgerechten. Mijn favoriete soep is glutenvrije aspergesoep en glutenvrije kippensoep, maar de afwisseling is iets wat het lekker maakt. In principe is dit ook een soep, waarbij je niet zo heel veel handelingen hoeft te doen. Hierdoor is het een geschikt recept voor doordeweeks. Maak hem bijvoorbeeld een avond van tevoren al klaar. Dit scheelt altijd een hoop tijd in de middag.

Welke glutenvrije soep maak jij graag?

 

Glutenvrije Soepen

Er zijn zoveel lekkere soepgerechten die glutenvrij zijn of glutenvrij te maken zijn. In dit handige overzicht kun je alle soeprecepten terug te vinden, die op Dagelijks Glutenvrij geplaatst zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *