Je ziet ze sinds vorig jaar steeds vaker in de schappen liggen. De verspakketen van verschillende supermarkten. De gedachten erachter is dat je gemakkelijk, een verse en gezonde maaltijd op tafel moet kunnen zetten. Veel van deze maaltijdpakketten zijn glutenvrij, maar lang niet allemaal natuurlijk. Vandaag probeerde ik de zoete aardappelsoep, een AH Verspakket.

Natuurlijk heb je niet persé een verspakket nodig om dit gerecht te kunnen maken. Alle ingrediënten kun je natuurlijk altijd los kopen of restjes van andere gerechten gebruiken. Het pakket is geschikt voor 4 tot 6 personen.

 

Benodigdheden Zoete Aardappelsoep

  • Albert Heijn Verpakken: Zoete aardappelsoep
  • Olijfolie
  • 750 ml a 1 liter water
  • (Cayenne) peper
  • Staafmixer
  • Soeppan

Wil je liever geen verspakket gebruiken, maar zelf gekochte ingrediënten? Dat kan natuurlijk. Het pakket bevat 1 zoete aardappel, 2 winterpenen, 1 rode paprika, 2 rode uien, krulpeterselie, 3 knoflookteentjes, 2 groentebouillontabletten. Het AH verspakket is te koop bij de meeste filialen van de Albert Heijn voor € 3,29. Daarvoor heb je (bijna) alle ingrediënten voor de soep.

Bereiding volgens AH Verspakket

Stap 1: Maak de groente schoon. Pel en snipper de uien en knoflook en sij de zoete aardappel, wortelen en paprika in stukjes.

Stap 2: Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

Stap 3: Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met (cayenne)peper

Stap 5: Schenk de soep in koppen en laat, met behulp van een eetlepel, de resterende olijfolie in druppels op de soep lopen. Garneer de soep met fijngehakte peterselie.

De laatste stap heb ik grotendeels overgeslagen, wij hebben geen extra olijfolie eraan toegevoegd. Daarnaast leek de zoete aardappelsoep in mijn pan eerder op zoete aardappelpuree. Daarom hebben wij ervoor gekozen om nog wat water met een bouillonblokje toe te voegen aan de soep. Zodat het meer op soep leek.

 

Het was de eerste keer dat ik een verspakket heb gekocht. Meestal kijk ik er wel naar, maar zitten er gluten in. De gluten zitten dan bijvoorbeeld in de pasta, vermicelli of in de bouillonblokjes. Dit verspakket is glutenvrij en daarom was ik wel erg nieuwsgierig. De producten waren vers en zagen er goed uit. Het pakket heb ik gekocht in de Bonus voor slechts € 2,50! Gelukkig is de normale prijs van € 3,29 ook niet duur voor een verse maaltijd voor vier personen.

De smaak is overheerlijk, ook al vind ik de structuur ontzetten wennen. Deze soep heb ik gegeten met de glutenvrije kaascrackers van het Vrij van Glutenmerk van de Albert Heijn. Ik eet sinds korte tijd pas weer echt soep, omdat ik het jarenlang vreemd vond om te eten.

Gebruik jij wel eens verspakketten? 

Glutenvrij Soepen

Er zijn zoveel lekkere soepgerechten die glutenvrij zijn of glutenvrij te maken zijn. In dit handige overzicht kun je alle soeprecepten terug te vinden, die op Dagelijks Glutenvrij geplaatst zijn.