Zijn jullie al helemaal klaar voor de december feestdagen? Vandaag heb ik in ieder geval weer een lekkere tip voor op de snoeptafel, maar dan wel een die geschikt is voor echte chocolade gekkies! Ben jij ook zo dol op chocolade? Ik in ieder geval wel, daarom heb ik vandaag het recept voor een glutenvrije chocolade cheesecake. Lekker en snel gemaakt!

Dit recept is geschikt voor een springvorm van 20 cm! Hieruit haal je 10 tot 12 stukjes taart. Wil je een nog grotere taart maken voor meer personen? Dan kun je gemakkelijk de ingrediƫnten verdubbelen en een springvorm met een diameter van 24 cm gebruiken!

IngrediĆ«ntenĀ Glutenvrije Chocolade Cheesecake

De koekjes van Nairnā€™s Glutenfree zijn heel goed te gebruiken als bodem voor cheesecakes enĀ kwarktaarten! Ik maakte voor dit recept gebruik van de biscuit breaks in de smaak chocolade en kokos. Het vleugje kokos smaakt erg lekker in combinatie met de chocolade van deze glutenvrije chocolade cheesecake. Wat ook vast een lekkere combinatie is, zijn deĀ Biscuit Breaks met Chocolade en Raspberry!

BereidingĀ Glutenvrije Chocolade Cheesecake

Stap 1: Verkruimel deĀ Nairnā€™s Biscuit Breaks Choco & Coconut fijn met een keukenmachine. Smelt ongeveer 60 gram roomboter in de magnetron. Meng de koekkruimels en de gesmoten roomboter samen.

Stap 2: Leg op de bodem van een springvorm (20 cm) bakpapier en verdeel vervolgens de koek over de bodem. Druk deze goed glad met een lepel. Plaats in de koelkast om hard te worden.

Stap 3: Smelt au-bain-marie ongeveer 150 gram chocolade. Roer deze regelmatig door totdat alle chocolade goed gesmolten is. Haal deze van het vuur en ga verder met de volgende stappen.

Stap 4: Mix de roomkaas goed romig. Mix vervolgens in een aparte kom 200 ml slagroom romig. De slagroom klop je niet stijf maar wel stevig. Mix vervolgens de roomkaas, slagroom en mascarpone goed samen.

Stap 5: Voeg al mixend de gesmolten chocolade er door heen. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel geleidelijk over de koekbodem en plaats deze in de koelkast. Ongeveer een uurtje.

Stap 6: Rasp de overige 50 gram chocolade met een aardappelschilmesje of een dunschiller fijn. Haal de glutenvrije chocolade cheesecake uit de koelkast haal deze uit de springvorm. Vervolgens bekleed je de bovenkant en de zijkant met chocolade flinters. Zet vervolgens de taart (in de springvorm) weer terug in de koelkast.

Tip: De taart is nu in principe klaar, maar is na een paar uur of zelfs een dag veel lekkerder. Dan is de smaak voller en zoeter omdat alle ingrediƫnten goed met elkaar kennis hebben gemaakt! Een ware smaaksensatie!

Een ontzettende lekkere glutenvrije taart! Hij is trouwens ook lekker buiten de feestdagen om! Heb je liever een andere glutenvrije taart? Op Dagelijks Glutenvrij staan een hoop andere lekkere recepten voor glutenvrije taarten. Wil je graag dit recept bewaren? Dat kan natuurlijk viaĀ PinterestĀ ofĀ MyTaste! Vergeet ook niet te volgen voor alle updates!

Wat ga jij deze feestdagen doen?

 

Glutenvrije taarten

Ben jij een echte zoetekauw? De lekkerste glutenvrije taart vind je namelijk op Dagelijks Glutenvrij. Klik op de onderstaande knop voor nog veel meer recepten!