Volgende week is het weer tijd voor het commercieelste feestje van het jaar, maar stiekem vinden het wel hart-stikke leuk om er een beetje aandacht aan te geven. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik deze lekkere glutenvrije yoghurttaart met bosvruchten gemaakt. Hij is door mijn vriend en moeder erg goed ontvangen, maar hij was natuurlijk wel twee weken te vroeg! In dit artikel vertel ik jou graag het recept voor deze lekkere taart.

Ingrediënten Glutenvrije Yoghurttaart met bosvruchten

  • 125 gram (glutenvrije) biscuitjes
  • 75 gram (room) boter
  • 150 gram slagroom
  • 300 gram magere yoghurt
  • 5 blaadjes gelatine
  • Ongeveer 150 gram diepvriesfruit bosvruchten
  • 100 gram kristalsuiker
  • Frambozen om te decoreren
  • Springvorm ø 20 cm

De taart is geschikt voor 6 tot 8 personen en is lekker luchtig en fris. Voor de glutenvrije koekjes maak ik gebruik van de glutenvrije ‘maria’ koekjes van de Lidl. Toevallig begint aanstaande donderdag (6 februari 2020) de glutenvrije week weer bij de Lidl. De koekjes vind ik persoonlijk helemaal niet lekker, maar ze zijn ontzettend geschikt voor een glutenvrije koekbodem. Wil je meer artikelen lezen over de glutenvrije producten van de Lidl? Klik dan hier

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Yoghurttaart
Glutenvrije Yoghurttaart
Valentijnstaart

Bereiding Glutenvrije Yoghurttaart met bosvruchten

Stap 1: Haal het bevroren fruit uit de vriezer en laat het ontdooien.

Stap 2: Weeg 125 gram biscuits af en maal deze fijn met de staafmixer en smelt 75 gram boter in de magnetron of in een pannetje. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en roer deze door elkaar totdat alle kruimels ‘nat’ zijn. Bedek de met bakpapier bekleedde springvorm met de koekbodem en strijk de bodem egaal met een lepel.

Stap 3: Week 5 blaadjes gelatine ongeveer 10 minuten in een schaaltje met lauw water. Klop ondertussen 150 gram slagroom met 50 gram suiker lobbig. Voeg vervolgens de magere yoghurt toe aan de slagroom en mix dit verder. Zet dit even opzij en ga verder met stap 4.

Stap 4: Doe het fruit in een pannetje op het vuur samen met 50 gram suiker. Roer dit goed door en laat het inkoken.  Haal de gelatine uit het schaaltje en knijp het goed uit. Voeg vervolgens de gelatine bladen toe. Roer goed in het pannetje tot de gelatine goed is opgenomen door het fruit. Haal het pannetje van het vuur en laat het een klein beetje afkoelen, ongeveer 5 tot 10 minuten is prima.

Stap 5: Voeg het fruitmengsel bij het yoghurtmengsel en meng dit rustig door. De taart hoeft geen egale kleur te zijn. Je kunt een beetje spelen met de kleur door voorzichtig te mengen, zodat je een soort marble effect krijgt.

Stap 6: Verdeel het yoghurtmengsel over de koekbodem en laat deze rusten in de koelkast. Haal na een half uurtje de taart uit de koelkast en verdeel de frambozen over de taart. Je kunt bijvoorbeeld een mooi hart ervan maken.  Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije Yoghurttaart

Hoe ga jij jouw Valentijn verwennen?

Glutenvrije zoetigheid

Vind jij het leuk om lekker zelf in de keuken te staan om een mooie taart en lekkere koekjes te bakken? Op Dagelijks Glutenvrij vind je recepten voor iedere glutenvrije bakker. Alle ‘Taart en koek’ recepten op een rij? Klik dan op de onderstaande knop.