Echte snacks uit de frituur? Het is een werkelijke traktatie wanneer je een frietzaak tegenkomt waar je glutenvrije snacks kunt krijgen. In sommige supermarkten en reform winkels zijn ook glutenvrije snacks te koop. Wij hebben thuis de frituurpan opgeruimd in de kast staan, want sinds wij een airfryer hebben gebruiken wij amper nog de frituurpan. Vandaag test ik de glutenvrije kroketten van VA Foods in de airfryer.

Glutenvrije snacks zijn veel te duur. Een doosje glutenvrije snacks kost al snel meer dan € 4,– en wanneer je hele gezin glutenvrij moet eten, dan stijgt dit toch flink in de kosten. In principe zijn glutenvrije snacks voor mij een echte traktatie, maar dan wil je natuurlijk wel echt een lekker iets.. Het glutenvrije dieet kent nu eenmaal een hoop glutenvrije missers, want heel veel dingen zijn helemaal niet lekker. Andere producten zijn daarintegen heerlijk. In de blog van vandaag de glutenvrije kroketten uit de airfryer van VA Foods.

Glutenvrije kroketten uit de airfryer

Ik vond het tijd om mijzelf te trakteren met glutenvrije snacks. Samen met mijn schoonzus was ik gaan lunchen aan de andere kant van de stad en daar zit toevallig een  G&W-winkel met een uitgebreid glutenvrij assortiment, vooral in de diepvries. Ik kocht in totaal drie verschillende soorten glutenvrije snacks, waaronder deze glutenvrije kroketten. De kroketten zijn allergenenvrij. 

Ingredienten:

Water, 20% vers rundvlees 12,5% gekookt, rijstmeel, boekweitmeel, palmolie, aardappelzetmeel, tapioca zetmeel, zout, gehydrolyseerde koolzaad, gist extract, zonnebloemolie, kruiden en specerijen (lavas, kurkuma, laurier, witte peper, paprikapoeder, nootmuskaat, kruidnagel, foelie, knoflook, tijm, peterselie, uien poeder), natuurlijke ui aroma, maltodextrine, arabische gom, guargom

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije grillworst
Glutenvrije grillworst
Glutenvrije grillworst

Review: Glutenvrije kroketten van VA Foods

De glutenvrije kroketten van VA Foods zijn erg duur. Voor een doosje van vier kroketten betaalde ik € 5,49. De prijs is echt belachelijk, maar in principe betaal ik dit bedrag soms ook voor twee kopjes koffie. De kroketten van VA Foods heb ik getest in de airfryer, aangezien wij dolgraag gebruik maken van de airfryer. De glutenvrije kroketten heb ik gebakken op 200 graden met een baktijd van 15 minuten. 

De glutenvrije kroketten zijn wel lekker. Eerlijk gezegd blijven de glutenvrije kroketten die ik heb gegeten bij Brasserie America in Valkenbrug het allerlekkerste, maar dat ligt hier nu eenmaal niet om de hoek (worden ook dure kroketten, dan).. De kroketten moeten we echt minimaal 15 minuten in de airfryer. Op de verpakking staat een kortere baktijd, maar dan is de binnenkant niet echt warm. De glutenvrije kroketten zijn op een broodje nog net iets lekkerder, zeker met een kloddertje mayo. De glutenvrije kroketten van VA Foods zijn wel voor herhaling vatbaar. 

 

Welke kroketten vind jij het allerlekkerste?

Glutenvrije Airfryer

Ben jij op zoek naar de lekkerste glutenvrije tips uit de airfryer? Op deze pagina vind je alle airfryer tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *