Wij gebruiken de airfryer nog regelmatig voor van alles en nog wat. Daarom schrijf ik een blogserie met ideeën, recepten en natuurlijk tips voor in de airfryer. En zoals belooft heb ik vandaag weer drie nieuwe glutenvrije tips voor in de airfryer. Dit keer geen vlees, maar drie verschillende kip hapjes voor in de airfryer.

In deze blog heb ik de kipfrietjes van Kips, Bali Cocktailspiesjes van de Hema en glutenvrije kipnuggets van de Lidl.

Kipfrietjes Naturel – Kips

Bij de laatste blog over de hapjes uit de Airfryer liet ik al eerder een product van Kips zien. Dit is ook weer een lekker hapje voor uit de Airfryer. Dit zijn namelijk dunne kip reepjes, of zoals op de verpakking staat Kip Frietjes. Op met deze kip variant kun je op verschillende manieren eten. Als hapje tussendoor, maar ook erg lekker bij een salade of op een broodje. Het is vooral leuk en lekker. De Kip Frietjes zijn al voorgegaard en dat betekent dat de kip alleen even opgewarmd moeten worden. Ik heb ze 3 minuten op 160°C opgewarmd.

Ik heb deze variant gekocht bij de Albert Heijn, maar de producten van Kips zijn ook te koop bij andere supermarkten. De Kip Frietjes kosten € 2,39. In de verpakking zitten ongeveer 35 kipreepjes en heeft een totaalgewicht van 175 gram.

Bali Cocktailspiesjes – Hema

De Hema heeft ook een assortiment met hapjes. Daar kwam ik deze kip spiesjes tegen. Deze Bali Cocktailspiesjes zijn een beetje pittig van smaak. Ze zijn al voorgegaard en daarom hoeven ze alleen maar even worden opgewarmd in de Airfryer. Ik heb ze even opgewarmd op 160°C in ongeveer 4 minuten. Deze kipspiesjes zijn lekker te eten bij een salade of als snack met een verjaardag.

Deze Bali Cocktailspiesjes heb ik gekocht bij de Hema voor € 2,– per doosje. Er zitten ongeveer 9 spiesjes in een bakje en weegt bij elkaar 90 gram.

GlenFell – Glutenvrije kipnuggets (Lidl)

Ongeveer twee keer per jaar heeft de Lidl een glutenvrije week. Deze kipnuggets zijn erg lekker en als de glutenvrije week er is, slaan wij altijd wel een paar doosjes in. Maar wist je dat deze kipnuggets ook erg lekker zijn in de airfryer. Je bakt de glutenvrije kipnuggets in 10 minuten op 180ºC af in de airfryer.

De kipnuggets zijn alleen tijdens de glutenvrije week van de lidl te verkrijgen. De kipnuggets kosten € 1,99 voor een doosje van 300 gram. Hier zitten ongeveer 15 kipnuggets in van gemiddeld 20 gram.

Tip: Voorheen is mij opgevallen dat de glutenvrije week in begin augustus is en begin februari. Ik heb al eerder een blog geschreven over de producten van de Lidl, deze kun je terug lezen via deze link.