Vandaag staat er weer een nieuwe hapjes uit de Airfryer online. Ongeveer een jaar geleden stond de eerste hapjes uit de Airfryer online en deze blog wordt nog altijd graag bekeken. Daarom de reden om meer Airfryer tips te gaan delen in de komende tijd. Vandaag weer drie hapjes die lekker zijn bij de borrel, maar natuurlijk ook voor andere gelegenheden gebruikt kunnen worden.

Heb je de eerste blog nog niet gelezen over de glutenvrije hapjes uit de Airfryer? Klik dan ook op deze link. Vandaag heb ik weer drie lekkere hapjes verzameld die kunnen worden opgewarmd in de Airfryer. Dit keer heb ik één product uit het ‘normale’ schap en een product uit het glutenvrije schap.

Liever Kip Minispiesjes – Kips

Deze kip spiesjes van Kips zijn te koop bij o.a. de Jumbo! Het zijn kant-en-klare kip spiesjes, die zowel koud als warm gegeten kunnen worden. Eventjes opwarmen in de Airfryer gaat ook heel goed. Ongeveer 3 minuten op 160°C en je hebt een lekker glutenvrij hapje voor bij de borrel. De kip spiesjes zijn natuurlijk ook goed te eten bij salades of bij andere gerechten.

Deze kip spiesjes heb ik gekocht bij de Jumbo en ik heb er € 2,39 voor betaald. In de verpakking zitten ongeveer 17 kip spiesjes van ongeveer 175 gram.

Let op!: Er is ook een pittige variant en een zoetige variant van deze kip spiesjes te koop, deze zijn NIET glutenvrij.

 

Glutenvrije frikandel in stukjes

Een lekker hapje uit de airfryer hoeft natuurlijk niet heel ingewikkeld te zijn. Je kunt natuurlijk ook (glutenvrije) frikandellen in stukjes in de Airfryer opbakken. Ik vind zelf de lekkerste glutenvrije frikandellen, de frikandellen van de ‘Diepvries Specialist’, deze zijn bij mijn lokale Jumbo supermarkt te koop. De frikandellen bak je in ongeveer 8-10 minuten op 180ºC gaar in de Airfryer. Geschikt voor bij frietjes, maar ook lekker voor bij de borrel!

Ik kocht deze frikandellen van de ‘Diepvries Specialist’ bij onze lokale Jumbo voor € 2,99 per pakje. In een pakje zitten vijf frikandellen. De ingrediënten zijn te lezen via deze link.

Rundergehakt Balletjes – Albert Heijn

In het eerste deel van hapjes uit de Airfryer liet ik ook al gehaktballetjes uit de Airfryer zien. Dat waren verse gehaktballetjes. Deze gehaktballetjes zijn kant-en-klaar en hoeven alleen maar even verwarmt te worden in de Airfryer. Lekker voor bij de borrel, op een verjaardag of natuurlijk gewoon bij het avondeten. De gehaktballetjes worden wat knapperiger wanneer je ze opwarmt in de Airfryer. Ik heb ze 4-5 minuten gebakken op 160ºC.

Deze kant-en-klare gehaktballetjes kocht ik bij de Albert Heijn voor € 2,50. In het bakje zitten ongeveer 11 balletjes en weegt samen 250 gram. De ingrediënten kun je vinden via de website van de Albert Heijn.

Let op: In deze balletjes zit glutenvrij tarwe verwerkt in de voedingsvezels. Deze tarwe is glutenvrij gemaakt in het proces. Daardoor is het niet geschikt voor mensen met een tarweallergie of overgevoeligheid. Bij mij ging het goed, maar dit kan per individu verschillen.

Let op! Krijg je binnenkort een glutenvrije eter over de vloer? Vergeet dan niet dat het belangrijk is dat de airfryer van tevoren goed schoongemaakt moet worden, wil je iets erin opwarmen. Eventueel een klein ovenschaaltje gebruiken is ook prettig om kruisbesmetting te voorkomen. Onze airfryer wordt zo goed als glutenvrij gebruikt, maar er gaan ook nog wel eens glutenproducten van mijn moeder in de minioven. Daarna moet hij altijd goed schoongemaakt worden!

Wat maak jij graag in de Airfryer?