Ieder jaar heb je bij de McDonalds zoete aardappelfrietjes in het zomermenu. In ieder geval de afgelopen twee jaar is dit het geval geweest. Ik ben echt dol op zoete aardappelfrietjes, maar het lukt mij maar niet om echt lekkere te maken. Laatst was ik in de supermarkt en vond ik in de diepvries deze glutenvrije zoete aardappelfriet en deze komt wel heel dichtbij. 

Een nieuwe categorie op Dagelijks Glutenvrij zijn glutenvrije tips voor in de airfryer. Een paar jaar geleden hebben wij een airfryer gekocht en sindsdien maken wij een aantal keer per week met veel plezier gebruik ervan. In het verleden heb ik een aantal artikelen geschreven op Dagelijks Glutenvrij over hapjes uit de airfryer. Regelmatig lees ik op Facebook vragen over de airfryer en zijn jullie op zoek naar lekkere tips. Vandaag deel ik graag een nieuwe glutenvrije tip voor in de airfryer voor jullie.

Glutenvrije zoete aardappelfriet uit de airfryer

Sinds de introductie van McDonalds en haar zoete aardappelfrietjes ben ik verkocht aan de smaak van de zoete aardappel en wilde dit oranje patatje naar mijn eigen keuken brengen. Ik heb verschillende methodes en producten geprobeerd, maar dezelfde smaak uit de airfryer krijgen, dat was nog niet echt gelukt. Tot ik laatst bij de Jumbo een nieuw product tegenkwam. In de diepvries vond ik een zak met zoete aardappelfrietjes voor in de oven/airfryer. Ik nam een zak mee om hem uit te testen.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Zoete aardappelfriet
Zoete aardappelfriet
Zoete aardappelfriet

Hoe maak je de zoete aardappelfriet in de airfryer?

Wij maken gebruik van een kleine Phillips airfryer. Wij hebben deze kleine mini-oven al meer dan vijf jaar en gebruiken hem meerdere keren per week. De zoete aardappelfriet is te koop in een diepvrieszak van 600 gram bij de Jumbo voor € 2,49 per zak. 

De zoete aardappelfriet gaat voor ongeveer 8 tot 10 minuten op 180 graden in de airfryer. De zoete aardappelfriet heeft van een krokant laagje met een zachte binnenkant. Zoete aardappelen zijn hartstikke gezond en een prima vervanger voor de aardappelfrietjes. 

Ingrediënten: Zoete aardappel 88%, zonnebloemolie 5%, gemodicieerd aardappelzetmeel, aardappelzetmeel, rijstebloem, zout, dextrine, rijsmiddelen: E500 en %450, extract van paprika, verdikkingsmiddel: E415.

Wat ik zelf ontzettend lekker vind aan de zoete aardappelfrietjes is de zachte binnenkant. Je kunt ze bij veel gerechten serveren als bijgerecht. Wij hebben ze toevallig gegeten met Pasen, als bijgerecht van een hartige taart met broccoli en brie en een salade. Je kunt ze ook prima combineren als groente bijgerecht bij frietjes of als lekkere snack. Ik vind zelf erg lekker om ze te eten met een beetje ketchup.

 

Deze zoete aardappelfrietjes zijn te koop bij de Jumbo

Hoe vaak gebruik jij de airfryer?

Glutenvrije Airfryer

Ben jij op zoek naar de lekkerste glutenvrije tips uit de airfryer? Op deze pagina vind je alle airfryer tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *