Aankomende week heeft de Lidl in Nederland weer een glutenvrije week. De schappen van de winkels zijn dan weer gevuld met een divers glutenvrij aanbod. In augustus was de eerste glutenvrije week bij Lidl en ik had toen een aantal producten ingeslagen, waaronder deze glutenvrije cake met citroensmaak. Afgelopen weekend probeerde ik de cake uit en deel graag mijn ervaringen met jullie!
De bovenstaande bakmix heb ik gebruikt van het Lidl-assortiment. De bakmix is alleen te koop tijdens de glutenvrije week van Lidl en is te koop voor € 1,99. Bij de cake moet de volgende ingrediënten toevoegen.
- 4 eieren
- 200 gram margarine of roomboter
In neem even kort de stappen door van de bakmix en hoe ik deze heb aangepakt!
In het doosje zitten twee zakjes, één voor de cake en één voor het glazuur.
Stap 1: Voeg de 4 eieren met de 200 gram boter bij de bakmix en mix deze tot een gladde massa.
Stap 2: Leg in het bakblik aan de buitenkant bakpapier, zodat de cake later gemakkelijk uit de vorm gaat
Stap 3: Giet het beslag in de schaal en bak deze in ongeveer 55-60 minuten op 180°C gaar.
Notitie: Op de verpakking staat dat je na 15 minuten bakken de cake eruit moet halen en 1 cm moet insnijden. Daar heb ik niet voor gekozen.
Stap 4: Haal na 55-60 minuten de cake uit de oven en laat deze afkoelen.
Stap 5: Mix het glazuurpoeder met 25 ml water tot een glazuur massa.
Stap 6: Giet het glazuur over de cake en laat deze hard worden!
Daarna kun je lekker smullen van de cake. De eerste dag is de cake het lekkerst, maar je moet wel houden van een citroensmaak. De cake heeft geen overheersende citroensmaak, maar de glazuur wel. Ik vind dat erg lekker, maar ik kan ook begrijpen dat niet iedereen daar van houdt. De cake is vrij smeuïg de eerste dag. De dagen erna wordt hij wat droger. Als je de cake invriest blijft hij hoogstwaarschijnlijk wat verser. De bakmix staat in ieder geval op mijn lijstje voor de komende week!
Wat wil jij absoluut meenemen bij de Lidl deze week?
Er staat een kapitale blunder in de aangegeven bereidingswijze. Er staat in de tekst: ‘2. Bakken: vet het bakblik in, bestrooi met bloem’. Als er iets is wat iemand met een glutenintolerantie niet mag binnenkrijgen is het wel bloem. Want bloem bevat juist gluten. De producent is gewoon slordig geweest. Heeft de bereidingswijze voor niet-glutenvrije cake overgenomen in de bereidingswijze van deze glutenvrije cake. Lidle moet hierop woden aangesproken.
Beste Paul, Ik schrok een beetje van jouw reactie. Gelukkig had ik nog een pak staan en schrok inderdaad toen ik het zelf ook nauwkeurig las. Gelukkig weten de meeste mensen met glutenintolerantie dat je hier geen normale bloem voor kunt gebruiken, maar er zijn genoeg meelsoorten die ook bloem genoemd worden in de glutenvrije vervangers. Inderdaad een slordige fout van de Lidl. Hierboven de beschrijving hoe het veilig en glutenvrij kan worden bereid.
Ziet der echt heerlijk uit.
Klinkt goed!