Er zijn gewoon van die momenten, dan heb je zin om iets lekkers te bakken, maar je hebt geen inspiratie en eigenlijk ook niet zo heel veel zin om teveel moeite te doen. Je wilt wat lekker eten, maar niet uren in de keuken staan. Op zo’n moment is een glutenvrije bakmix jouw redder in nood en gelukkig komen er steeds meer glutenvrije bakmixen op de markt. Alleen helaas zijn lang niet alle bakmixen even lekker of prettig in gebruik. In de blog van vandaag test ik deze glutenvrije cakemix van ‘De Glutenvrije Bakker’ van Holland & Barrett. 

In de afgelopen tijd heb ik veel tijd besteed om Dagelijks Glutenvrij aan de achterkant een grote schoonmaak te geven. Hierdoor zijn heel veel artikelen, recepten en tips veel beter terug te vinden en dat werkt natuurlijk heel fijn. Daarnaast heb ik hard gewerkt aan nieuwe artikelen, onderwerpen en thema’s. Een aantal volgers heb ik gevraagd naar wat hun precies zouden willen terugzien/lezen op Dagelijks Glutenvrij. Een van deze dingen waren gek genoeg: bakmixen. Jullie zijn stiekem gewoon op zoek naar gemakkelijke en snelle producten, en recepten. Op de pagina ‘Bakmixen‘ kunnen jullie alle blogs over bakmixen op het gemakje terug lezen.

 

De Glutenvrije Cakemix van De Glutenvrije Bakker

 

Sinds 2019 kun je een nieuwe productlijn vinden bij Holland & Barrett. Een paar maanden geleden heb ik voor het eerste een bakmix gebruikt van dit glutenvrije merk. Ik was erg tevreden en deelde de resultaten in een review op mijn blog. Destijds testte ik een glutenvrije bakmix voor een glutenvrije kruidkoek. In de blog van vandaag test ik weer een nieuwe glutenvrije mix van De Glutenvrije Bakker, namelijk deze glutenvrije cakemix. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrij in Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort

Bakmix Review: Glutenvrije cakemix van de Glutenvrije Bakker

 

De glutenvrije cakemix van de Glutenvrije Bakker is te koop bij Holland & Barrett in de winkels en op de webshop. Je betaalt voor deze bakmix € 2,39. De ingrediënten die je nog moet toevoegen zijn 4 eieren en 225 gram margarine. 

In plaats van margarine heb ik roomboter gebruikt. Ik had geen margarine in huis en ik gebruik meestal roomboter in mijn baksels. Als je graag een plantaardig product gebruik, dan kun je gewoon kiezen voor margarine. Het recept is heel simpel. Je voegt de bakmix, de eieren en de boter in een mengkom en mix de ingrediënten tot een cakebeslag. 

Het cakebeslag is een lekkere dikke substantie. Normaal gesproken ben ik gewend dat het cakebeslag iets vloeibaarder is. Ik verdeelde gewoon het cakebeslag in een cakeblik, natuurlijk met een beetje bakpapier, want dan kun je hem veel makkelijker uit de vorm halen.

Hoe bevalt de glutenvrije cake?

Op de verpakking staat dat de cake op 180 graden gebakken moet worden ongeveer 50 tot 60 minuten. Ik koos ervoor om de timer gelijk maar op 60 minuten te zetten. Na een uurtje haalde ik de cake uit de oven en liet hem even afkoelen. Na ongeveer 20 minuten heb ik de cake uit de vorm gehaald en heeft de cake de tijd gekregen om af te koelen.

Eenmaal afgekoeld heb ik hem proberen te snijden, altijd een spannend moment, want is hij lekker stevig en valt hij niet direct uit elkaar. Nou, het snijden van de plakjes ging helemaal prima hoor! Lekker. Uit een cake kun je ongeveer 12 plakjes halen.

We hebben natuurlijk direct een stukje geprobeerd. Heerlijk, een verse cake. Hij is compact, maar wel smeuiig. De cake is helemaal niet droog, iets wat ik vaak vind met glutenvrije cakemixen. Hij is gewoon echt lekker. De volgende dag natuurlijk nog een plakje bij de koffie. Stiekem zelfs nog iets lekkerder dan de dag ervoor! 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Een aantal plakjes heb ik in een bakje ingevroren, omdat ik erg benieuwd ben hoe ze na een week in de vriezer smaken. De glutenvrije kruidcake van hetzelfde merk vries ik namelijk ook altijd in. Dat is gewoon ontzettend makkelijk als je een keer iets wilt meenemen, of niet alles in een keer wilt opeten. Hoe de cake smaakt als hij uit de vriezer komt, dat kan ik nog niet vertellen! Ik heb er wel vertrouwen in.

Toevoeging op 8 april 2020: Er hebben een aantal plakjes in de vriezer gelegen. Ze blijven erg lekker in de vriezer en worden niet droger. De plakjes cake blijven lekker klef.

Heb jij wel eens een glutenvrije bakmix getest van Holland & Barrett?

Glutenvrije Bakmixen

Op zoek naar een glutenvrije bakmix? Er zijn genoeg makkelijke bakmixen te vinden en ik test ze voor jou uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *