Het blijft ontzettend makkelijk. Een bakmix gebruiken om een lekker glutenvrij brood of een glutenvrije cake op tafel te zetten. In de blog van vandaag schrijf ik een review over de glutenvrije cakemix van Peaks Free From. Dit is trouwens een vanille cakemix.

In de blog van vandaag vond ik het weer tijd om een glutenvrije bakmix te testen. Een tijdje geleden had ik deze bakmix gekocht, omdat de Holland & Barrett gesloten was en ik graag een cakemix nodig had. Mijn favoriete glutenvrije cakemix tot nu toe is de cakemix van de glutenvrije bakker. Vandaag test ik weer een nieuwe mix voor een glutenvrije cake, namelijk de cakemix van Peaks Free From. 

Glutenvrije Cakemix van Peaks Free From

Het merk van Peaks Free From is voor veel mensen met het glutenvrije dieet wel bekend. Het merk was bij ons vroeger vol op te koop in de supermarkt, maar in de laatste maanden zie ik steeds meer producten verdwijnen uit de schappen. En dat is erg jammer, want veel producten van dit merk vind ik erg fijn. Deze cakemix kost gemiddeld € 2,99 en is o.a. te koop bij de Albert Heijn en de Glutenvrije Webshop

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

cakemix van peaks
cakemix van peaks
Glutenvrije cake

Hoe is de glutenvrije mix van Peaks Free From

Natuurlijk heb ik weer de beschrijving op de verpakking gevolgd voor de bereiding van dit product. Mijn huisgenoten vonden de geur weer overheerlijk en wilde dolgraag deelnemen aan het testen van deze cake. De cakemix is geschikt voor een grote cake.

De laatste keer kreeg ik veel vragen over het bakblik dat ik gebruik. Meestal gebruik ik om te bakken dit kleine bakblikje. Dit bakblik is net iets kleiner dan een gewone cakeblik. Ik merk dat als ik dit cakeblik gebruik mijn baksels iets hoger en groter worden, dat vind ik zelf een pluspunt. Ik moest eventjes zoeken naar dit blik, maar helaas heb ik het niet meer gevonden. Ik weet dat het van het merkje La Cucina is (ook te koop bij de Action), maar ik heb dit blik gekocht bij de Intratuin.  Dit kleine blik heb ik online niet meer terug kunnen vinden en dat vind ik jammer, want ik wil een tweede erbij!

Laten we even weer terug komen op de glutenvrije mix van Peaks Free From. Is hij lekkerder dan de glutenvrije cakemix van De Glutenvrije Bakker? Het antwoord is nee. Het is een super lekkere mix en een prima alternatief voor die van de glutenvrije bakker, maar persoonlijk vind ik die nog net iets smeuiiger en lekkerder. Conclusie: Een lekkere cakemix, maar er zijn stiekem nog lekkerdere.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije cake

Welke glutenvrije cakemix vind jij het allerlekkerste?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: