Glutenvrije haverbroodmix van de Glutenvrije Bakker

Zelf broodbakken is een echte uitdaging, vooral als je net begint met glutenvrij brood bakken. Bij ons thuis is mijn vriend de échte broodbakker. In 2020 schreef ik een review over deze broodmix: een glutenvrij haverbrood. Inmiddels is vooral de prijs veranderd, maar is dit nog steeds een van mijn favorieten. In deze blog lees je meer over de glutenvrije haverbroodmix van de Glutenvrije Bakker.

Laatste update: 20 mei 2024

In de afgelopen vijf jaar ben ik de uitdaging nog nooit echt aan gegaan. Zelf glutenvrij brood bakken. Natuurlijk heb ik al eens een poging gewaagd, maar echt successen heb ik nooit geboekt. Het is tijd om mijzelf hier toch wat meer in te verdiepen. In deze blog vertel ik graag meer over de glutenvrije haverbroodmix van de Glutenvrije Bakker.

De afgelopen tijd wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Als brave Nederlander luisteren we natuurlijk hierna. Ik zit midden in mijn afstudeerproces en ondertussen ben ik bezig met de tweede (en laatste) fase van mijn scriptie. Dat gaat natuurlijk heel anders, dan dat ik mij in eerste instantie had voorgesteld. Ik ben eigenlijk bijna altijd thuis en dat betekent eerlijk gezegd ook dat ik veel meer tijd heb om in de keuken te staan. Op de dag van schrijven is de winkel grotendeels nog gesloten. Hierdoor ben ik in het weekend vaak vrij en probeer ik die tijd te investeren in Dagelijks Glutenvrij.

Zoals ik vertelde wil ik graag wat meer leren over het bakken van glutenvrij brood. Allereerst gewoon met kant-en-klare bakmixen, want deze zijn er natuurlijk niet voor niets. Een aantal weken geleden kocht ik deze glutenvrije mix bij Holland & Barrett. Al eerder zijn er verschillende blogs verschenen over de glutenvrije bakmixen van de glutenvrije bakker, namelijk over de glutenvrije kruidcake en de glutenvrije cakemix. Ik ben eigenlijk best tevreden over dit glutenvrije merk en ik maak graag gebruik van hun bakmixen.  

Glutenvrije Haverbroodmix van de Glutenvrije Bakker

In april 2020 kocht ik drie verschillende bakmixen in de aanbieding bij Holland & Barrett. Een van deze bakmixen was deze glutenvrije haverbroodmix. Ik had echt geen idee wat ik mij moest voorstellen bij Haverbroodmix, maar ik wilde al een hele lange tijd een broodmix proberen, die gewoon in de oven gemaakt kan worden. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

De Glutenvrije Bakker
Glutenvrije Haverbroodmix
Glutenvrije Haverbroodmix

Bakmix Review: Glutenvrije Haverbroodmix van de Glutenvrije Bakker

Verrassend genoeg is deze glutenvrije haverbroodmix van de Glutenvrije Bakker te koop bij Holland & Barrett. De originele prijs van deze glutenvrij bakmix is € 3,69 (prijsupdate mei 2024: € 4.79). Uit deze mix haal je één brood. Gelukkig zijn er vaak aanbiedingen bij Holland & Barrett en dan zijn ze natuurlijk een stukje goedkoper.

Een verpakking is geschikt voor een brood. De enige ingrediënten die je moet toevoegen zijn 15 gram droge gist, 300 ml lauwwarm water en 15 ml zonnebloemolie. Ik vind het altijd fijn als bakmixen niet teveel extra benodigdheden hebben, want het gebeurd wel eens dat een bakmix erg prijzig is, maar dat er ook een flink bedrag aan ingrediënten er nog bij moeten. 

Ik heb precies het ‘recept’ op de bakmix gevolgd. Het valt mij op dat het deeg een zeer kneedbare structuur heeft.  Ik heb nog wel eens de ervaring dat brooddeeg erg plakkerig kan worden, maar deze was vrij ‘droog’. Je kunt er met gemak broodjes van kneden. De volgende keer dat ik deze broodmix in huis haal, dan ga ik inderdaad proberen om er broodjes van te maken.

Hoe bevalt het glutenvrije haverbrood?

Het glutenvrije haverbrood is boven verwachting erg lekker. Het brood is zeer compact, maar dat viel ook te verwachten. Als je de foto op de verpakking ziet en er staat duidelijk op de verpakking ‘een stevig en vullend brood’.  Dat laatste wil ik nog even verder toelichten. Persoonlijk heb ik altijd heel veel moeite om een ‘vol’ gevoel te krijgen na een glutenvrije broodmaaltijd. Dat is ook een van de redenen, waarom ik wil experimenteren met glutenvrij brood bakken en andere ontbijt/lunch maaltijden. 

Het brood is hier goedgekeurd! In totaal heb ik er 14 sneetjes uit kunnen snijden, inclusief de kontjes. In totaal heb ik 10 plakjes ingevroren in de vriezer. Dit gaat ook helemaal prima. Het brood blijft lekker in de vriezer, alsof je het zo vers uit de oven komt. Ik ben fan. 

Glutenvrij haverbrood

Tekst gaat verder onder de advertentie

Er zijn nog heel veel  bakmixen en broodmixen die ik wil uitproberen, maar dit is een bakmix die vaker bij mij in de oven terecht gaat komen. De bakmix is te koop bij Holland & Barrett, maar kan ook besteld worden bij hun op de webshop.

Heb jij al eens glutenvrij haverbrood gegeten?

Glutenvrije scones

Uitgelicht

Glutenvrije Scones

Een klassieker op een high tea of bij een echte Britse afternoon tea: scones. Traditioneel wordt een scone gevuld met clotted cream en jam. Benieuwd naar het glutenvrije recept?