Een paar weken geleden kwam ik toevallig weer eens bij de Holland & Barrett. Sinds ongeveer een jaar zit er een filiaal op ons winkelcentrum en loop ik nog wel eens naar binnen om te kijken of ze een leuke afprijzing hebben. Laatst zag ik deze mix voor een glutenvrije kruidcake. Ik probeerde deze en vertel in de blog van vandaag meer over deze nieuwe bakmix.

De glutenvrije kruidcake van Holland & Barrett

In 2018 is Holland & Barrett gestart met een eigen glutenvrije lijn, de glutenvrije bakker. Een groeiend aanbod van glutenvrije producten die uitsluitend te koop zijn bij Holland & Barrett. Eigenlijk heb ik bijna nog enkel product getest van deze glutenvrije productlijn, maar deze glutenvrije kruidcake mix trok direct mijn interesse. In kocht een pak voor € 2,49 in de winkel. Of bestel hem via de webshop.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije kruidencake
Glutenvrije kruidencake
Glutenvrije kruidencake

Hoe gebruiksvriendelijk is die glutenvrije kruidcake?

Het voordeel van een bakmix is vaak dat je zelf niet teveel hoeft te zoeken naar de juiste ingrediënten. Er moeten wel een paar ingrediënten bij natuurlijk om de glutenvrije kruidcake compleet te maken. Zo moet er roomboter of margarine bij en vier eieren. Verder heb je natuurlijk een cakeblik nodig en bakpapier. 

Het is heel simpel. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmixer en mix het geheel in vijf minuten luchtig. Zelf heb ik de glutenvrije kruidcake 60 minuten op 160 graden gebakken. Op de verpakking staat 60 tot 75 minuten op 150, maar die oven temperatuur heb ik niet. In 60 minuten was hij gaar en heb ik hem laten afkoelen in de ovenschaal. 

De glutenvrije kruidcake is verrassend lekker. De kruiden in de cake komen goed naar boven en hij ruikt verschrikkelijk lekker. Ik heb de cake lekker in plakjes gesneden en in de vriezer bewaard, zodat ik af en toe kan genieten van een plakje kruidcake. Het lijkt mij ook erg leuk om ze in een muffinvorm te bakken met een lekkere cupcaketoef! Het is een luchtig beslag, dus dat moet vast wel goedkomen! 

Na een paar dagen haalde ik het eerste plakje uit de vriezer. Wat is dat lekker zeg! Een nieuw pak heb ik alweer gekocht en die ga ik lekker binnenkort maken. Op dit moment is er nog een aanbieding op alle kerstproducten van de Glutenvrije Bakker.  Bestel ze via deze link.

Heb jij de nieuwe producten van de Glutenvrije Bakker al geprobeerd?

 

Glutenvrije Kerst

Vier jij dit jaar de feestdagen glutenvrij? Bekijk alle glutenvrije tips, recepten en ideeën op de glutenvrije kerstpagina.

%d bloggers liken dit: