Het is al een aantal weken prachtig weer in het zonnige Nederland. Met dit warme weer lust ik graag een lekker koel en verfrissend ijsje. Gelukkig zijn veel ijssoorten gewoon glutenvrij, maar wanneer je meerdere intoleranties of allergieën hebt, wordt de keuze weer net wat beperkter. Vandaag vertel ik meer over de Coco Frostick van Abbot Kinney’s.

Een tijdje terug kwam ik in contact met het merk Abbot Kinney’s. Dit merk maakt veel producten op plantaardige basis en ook glutenvrij. Ze vroegen mij of ik het product Coco Frostick voor hen wilde testen voor mijn blog. Dat vinden we natuurlijk altijd leuk!

Abbot Kinney’s Coco Frostick.

Abbot Kinney’s heeft een uitgebreid assortiment van plantaardige yoghurt en verschillende soorten ijs, waaronder deze Coco Frostick. De ijsjes zijn niet alleen glutenvrij, maar ook zuivelvrij en soyavrij. De ijsjes bevatten verder ook geen dierlijke producten en daarom ook geschikt voor veganisten.

Ingrediënten Coco Frostick

59% gefermenteerde kokosmelk  (kokosmelk*, johannesbroodpitmeel*, yoghurtculturen**), 30% chocolade (rietsuiker*, cacaoboter*, rijstsiroop*, cacaomassa*, zonnebloemlecithine*, vanille*), rietsuiker*, rijststroop*, water, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel*, guargom*) *=van biologische oorsprong.

Het product is te koop bij alle vestigingen van Ekoplaza en Marqt, daarnaast krijgen ook steeds meer reformwinkels de producten van Abbot Kinney’s in hun assortiment. Het ijs kost gemiddeld zo’n € 5,99 per doosje van 3 stuks. Op de website van Abbot Kinney’s lees je meer over de Coco Frostick en natuurlijk ook over de andere producten.

Mijn ervaring

Ik vond het erg leuk om een keer een ijsje te proberen, die volledig plantaardig is. Ik was erg verrast door de volle smaak van de chocolade en de knapperige beleving van een magnum. Het ijs gedeelte viel mij een beetje tegen. Ik had een volle kokos ervaring verwacht, maar ik proefde enkel de rietsuiker die in het ijs is verwerkt. Het ijsje was voor mijn beleving erg zoet en dat kan ook kloppen als ik naar de voedingswaarde kijk…  Daarnaast vind ik € 2,– per ijsje erg veel geld. We moeten vanwege onze dieet al vaak duurdere producten aanschaffen, maar dit zou geen product kunnen zijn wat wekelijks in het winkelmandje ligt. Daarvoor zijn er teveel goedkopere of andere alternatieven.

Het ijsje is een goede vervanger voor een magnum, als je graag kiest voor plantaardig of weinig keuze hebt vanwege gezondheidsredenen. Het zou toegankelijker zijn als ze bijvoorbeeld per stuk zouden worden verkocht, of bij horecagelegenheden. Wie weet kunnen we binnenkort dit ijsje op meerdere plekken gemakkelijk krijgen!

Meer glutenvrije en/of veganistische zoetigheid? Ontdek ook deze hotspots!

Ken jij de producten van Abbot Kinney’s al?

* Dit artikel betreft een samenwerking met Abbot Kinney’s
%d bloggers liken dit: