Wanneer je glutenvrij eet, dan zijn de meeste taarten en lekkernijen op een verjaardag niet glutenvrij. Simpel, omdat er tegenwoordig nog steeds overal tarwe of andere glutenbevattende granen in worden gebruikt. Gelukkig zijn er in mijn omgeving veel mensen die rekening willen houden met mijn dieet! Wist je dat er twee verschillende gebakjes glutenvrij bij Multivlaai zijn?

Afgelopen zomer was ik op een verjaardag bij vrienden van mijn moeder. Veel mensen in mijn omgeving houden graag rekening met mijn glutenvrije dieet en blijkbaar is dit best wel een bijzonder. Er zijn namelijk nog vaak teveel mensen die niet graag naar verjaardagen gaan, omdat ze weten dat niemand rekening heeft gehouden met het glutenvrije dieet. Erg lastig! Vooral omdat een klein beetje rekening houden met iemand die glutenvrij eet steeds makkelijker wordt gemaakt. Zoals het assortiment van Multivlaai.

Glutenvrij bij Multivlaai

In het assortiment van Multivlaai zitten twee verschillende glutenvrije vlaaitjes, namelijk een glutenvrij appelvlaaitje en een glutenvrije kersenvlaaitje. Allebei de vlaaitjes zijn ook lactosevrij! De vlaaitjes liggen bij de meeste vestigingen van Multivlaai gewoon in de diepvriezer. Ze liggen goed verpakt in een plastic bakje, met nog een plastic verpakking eroverheen.  Hierdoor wordt de kruisbesmetting natuurlijk minimaal!

Glutenvrij bij Multivlaai; Glutenvrij Kersenvlaaitje

Het glutenvrije kersenvlaaitje is erg lekker! De koeklaag is lekker stevig en smaakt erg lekker. De vlaaivulling is erg zoet, maar dat vind ik persoonlijk wel lekker. Het taartje is wel wat steviger van structuur. Dit doet de smaak zeker niet onder, maar het snijden met een vorkje is een beetje lastig. Het taartje bevat de volgende allergenen wel: Soja, Amandelen en Ei.

Glutenvrij bij Multivlaai; Glutenvrij Appelvlaaitje

 

Het glutenvrije appelvlaaitje is mijn favoriet! Ik ben dol op appels, want anders had ik natuurlijk niet de ‘Maand van de Appel’ georganiseerd op Dagelijks Glutenvrij! De glutenvrije appelvlaai is erg lekker! Ook dit taartje is wat steviger! De bovenkant van het vlaaitje raakt makkelijk los, maar zeker een lekkere tip! Het taartje bevat de volgende allergenen wel: Soja, Amandelen en Ei.

Wil je een glutenvrije gast eens verrassen? Dan kun je dat het beste doen door echt iets lekkers voor hem of haar te halen. We vinden het namelijk allemaal fijn om wel mee te kunnen doen met de rest. Is het anders dan de rest? Dat maakt helemaal niet uit. Als er rekening wordt gehouden met je glutenvrije dieet, dan zijn we snel tevreden!

Wil je zelf iets lekkers maken met Appel?

Naar welk taartje ben jij benieuwd?