Appelflappen maken met glutenvrije bladerdeeg van Consenza (review)

Glutenvrije bladerdeeg

Een paar weken voor Kerst had ik een pakje bladerdeeg gekocht om iets lekkers te maken voor de feestdagen. De oplettende volger weet dat ik de blog een paar maanden op pauze heb gezet voor onze verhuizing. Inmiddels zijn we verhuisd en vind ik het heerlijk om weer te beginnen met het maken en schrijven van content voor Dagelijks Glutenvrij en de bijbehorende sociale media. Op een zondag in februari had ik enorm zin in appelflappen én heel toevallig de benodigdheden ingrediënten in huis. In de blog van vandaag schrijf ik een eerlijke review over het glutenvrije bladerdeeg van Consenza. 

Update: 2 maart 2024

Glutenvrije Bladerdeeg

Normale bladerdeeg uit de supermarkt is natuurlijk gemaakt van tarwebloem – en bevat gluten. Gelukkig is er ook glutenvrij bladerdeeg te koop in de meeste supermarkten, zoals van Schär en Consenza. Helaas is glutenvrij bladerdeeg een enorm kostbaar product. Alsof het gemaakt is van goud. Vroeger maakte ik mijn bladerdeeg vaak zelf. Op Dagelijks Glutenvrij vind je ook een recept voor glutenvrij bladerdeeg, maar omdat dit erg veel werk is koop ik de laatste tijd vaker kant-en-klaar glutenvrij bladerdeeg. Maar welk kant-en-klaar bladerdeeg is nu het beste? In deze blog probeer ik glutenvrije appelflappen te maken met het glutenvrije bladerdeeg van Consenza. 

Het glutenvrije bladerdeeg van Consenza

Er zijn verschillende glutenvrije merken op de markt. Een van de bekendere in Nederland is het merk Consenza. Het merk is ook Nederlands! Ze verkopen glutenvrij bladerdeeg uit de diepvries. Deze is te koop bij Albert Heijn, Jumbo en de online webshop BFreez. Bij de AH zijn de A-merken regelmatig in de aanbieding en dan bestel ik meestal mijn glutenvrije producten online. Lekker makkelijk, thuis bezorgd! Bij de Albert Heijn betaal je inmiddels € 6,59 voor een doosje bladerdeeg. Hierin zitten 6 vierkante plakjes bladerdeeg. Een belachelijk hoge prijs. Hiermee heeft Consenza Bladerdeeg een kiloprijs van € 26,36. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije bladerdeeg
Glutenvrije bladerdeeg

Review: Glutenvrije appelflappen met het glutenvrije bladerdeeg van Consenza

De prijs is belachelijk, maar wat krijg je voor deze hoge prijs. Je krijgt 6 kleine plakjes bladerdeeg. Helaas is de maat echt te klein om de originele appelflap. Of je hebt geen ruimte meer voor de vulling én laat dat nu het belangrijkste zijn voor een appelflap! Gelukkig eet ik inmiddels alweer negen jaar glutenvrij én ben ik kampioen in het omdenken. Als een driehoek niet lukt… dan maken we de appelflap vierkant! De appelflap vulde ik mijn kleine stukjes appel met kaneel en kandijsuiker. De bovenkant heb ik afgewerkt met een beetje ei én nog meer suiker. Je eet natuurlijk geen appelflap om op de suikers te letten… De appelflappen gingen ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden. 

Ze kwamen er natuurlijk prachtig uit, maar hoe is de smaak? Tja, het meeste werk is natuurlijk de vulling, maar laten we even kritisch zijn op het glutenvrije bladerdeeg van Consenza. Op bepaalde plekken is het bladerdeeg heel luchtig en bladert het mooi. Op andere plekken lijkt het niet de bladeren en blijft het heel erg compact. Uiteindelijk maakt het voor de smaak van de appelflap niet uit, want warme appel maakt alles lekker. Maar als je iets anders wil maken, dan wil je natuurlijk wel dat het bladerdeeg haar werk doet.

Voor een appelflap is het bladerdeeg goedgekeurd. Maar ik had het meer gewaardeerd als het bladerdeeg veel beter zou bladeren. Hierin stellen ze mij wel een beetje teleur. Ik vind het glutenvrije bladerdeeg van Consenza erg duur én ik zou het zelf alleen met korting kopen (ik blijf een Hollander). Anders zou ik er alsnog altijd voor blijven kiezen om het zelf te maken. Ik vind ook het bladerdeeg erg klein. Ik maak ook ieder jaar een glutenvrije banketstaaf met het glutenvrije bladerdeeg van Schär. Dat zou met dit bladerdeeg vanwege de vorm al niet mogelijk zijn. Als ik het een cijfer zou moeten geven, dan komt ik uit op een 6,5. Niet slecht, maar ik ben niet van mijn stoel geblazen. De appelflappen waren in ieder geval wel lekker, maar het bladerdeeg was niet bijzonder.

Glutenvrije bladerdeeg
Glutenvrij pizzadeeg

Wat is jouw favoriete glutenvrij bladerdeeg?