Vegetarische producten die ook glutenvrij zijn? Dit is eerder een uitzondering dan een gewoonte. De keuze is gewoon niet reuze. Veel vleesvervangers worden gemaakt in combinatie met tarwe-eiwit en/of wordt er gerstemoutextract gebruikt in het product. Er zijn wel vleesvervangers die glutenvrij zijn. In de blog van vandaag vertel ik graag meer over de glutenvrije falafel van Jumbo.

Glutenvrije falafel van Jumbo

Het aanbod aan vleesvervangers is in de afgelopen jaren explosief gestegen. Hierdoor komen er ook steeds meer productie op de markt die glutenvrij zijn. Het aanbod is nog steeds niet reuze, maar er zijn zeker goede opties. Een van die opties is de glutenvrije falafel van Jumbo. En in principe is dat niet heel gek. Falafel wordt gemaakt op basis van kikkererwten. Het oorspronkelijke recept is zonder (tarwe)bloem, maar fabrikanten vinden het fantastisch om in nuttige producten nutteloze toevoegingen te stoppen. De falafel van de Jumbo is in ieder geval glutenvrij. 

De falafel is onderdeel van het ‘lekker veggie’ assortiment en het product is Vegan. Daarnaast is het product ook leuk betaalbaar. Een pak falafel van 200 gram kost € 1,49. Dit is voldoende voor 2 personen. Je koopt ze in de winkel of bestelt ze online!

Glutenvrije Falafel
Glutenvrije Falafel

Hoe smaakt de glutenvrije falafel van de Jumbo?

Eerlijk gezegd was dit voor ons de allereerste keer dat we falafel hebben gegeten, dus we hadden geen idee wat we moesten verwachten. We wisten wel gelijk dat we dit met een glutenvrij pitabroodje moesten eten. De falafel kun je op verschillende manieren bereiden. In de oven, de airfryer of in de koekenpan. Ik heb hem kort gebakken in de koekenpan. Een pitabroodje met falafel, komkommer, sla, paprika, ui en knoflooksaus. Een heerlijke combinatie.

De falafel is erg lekker. Hij mag van ons persoonlijk iets kruidiger, maar wij zijn natuurlijk gewend om pittig te eten. De falafel zelf is wel oke, maar het is echt een product dat je op smaak moet maken met de overige producten. Je moet hem echt even aankleden. Wij zijn ontzettend blij met dit product en zullen deze regelmatig blijven eten.

Welk vegetarisch product is jouw favoriet?

Glutenvrij & Vegetarisch

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer vleesvervangers op de markt gekomen en is de vraag naar vegetarisch explosief gegroeid… Jammer voor de glutenvrije eter, want de meeste producten bevatten gluten. Mijn doel is om glutenvrije vegetarische producten en gerechten uit te lichten en met jullie te delen. Benieuwd naar alle artikelen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *