Review: Glutenvrije falafel mix van Amisa

Glutenvrije falafel van Amisa
Minder vlees eten. Je kunt er bijna niet meer om heen. In bijna iedere reclamecommercial, advertentie, instagrampost of blog krijg je de boodschap: eet minder vlees. En ergens is dat niet heel gek. Nu hoef ik in deze blog gelukkig niet te praten over de gezondheidsvoordelen én het klimaat, maar ik vind het wel heel leuk om glutenvrije vegetarische tips met jullie te delen. Mijn vriend en ik kiezen bewust steeds vaker voor een vegetarische alternatief, maar kunnen ook nog steeds genieten van een goed stuk vlees. In de blog van vandaag lees je een review over de glutenvrije falafel mix van Amisa. 

Is falafel glutenvrij?

Falafel zijn balletjes gemaakt van kikkererwten met verschillende kruiden. De falafel kom oorspronkelijk uit Egypte, maar is nu een traditioneel gerecht in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In principe is falafel een glutenvrij gerecht, omdat het gemaakt is op basis van kikkererwten. Echter, moet je wel heel erg opletten. Er wordt vaak tarwe gebruikt om het product te binden. Daarnaast zijn de kant-en-klare falafelballetjes in de supermarkt, ook niet altijd glutenvrij. De kant-en-klare falafelballetjes van de Jumbo zijn wél glutenvrij. Vorig jaar schreef ik hierover een review.

Glutenvrije falafel mix van Amisa (Organisch en Vegan!)

Deze glutenvrije falafel mix is van het merk Amisa. Het merk Amisa is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk én zij zijn van mening dat – al het eten – altijd lekker moet zijn. Ongeacht allergieën, intoleranties en voedselvoorkeuren. De smaak moet altijd centraal staan in wat we eten. Het merk maakt gebruik van de beste kwaliteit, biologische en ethische ingrediënten voor hun producten. In hun producten gebruiken ze ingrediënten die van nature glutenvrij zijn, en combineren ze met enkel de ingrediënten die nodig zijn om het product de beste smaakbeleving te geven. Zonder onnodige toevoegingen. 

Mijn vriend en ik zijn dol op lekker eten en een pitabroodje met falafel gaat er altijd wel in. Normaal gesproken laten we de pakjes en zakjes graag links liggen, maar dit product gaf daar geen reden toe. Er zaten geen gekke ingrediënten in. 

Ingrediënten: Grof kikkererwtenmeel*, kikkererwtenmeel*, uien*, zout, komijn* (1,5%), rijstmeel*, peterselie*, knoflook*, koriander* (0,5%), pastinaak*, wortelen*, peper*, kurkuma*, olijfolie*.

* = Van gecontroleerde biologische landbouw.

 

Falafel mix

Review: Glutenvrije Falafel mix

De glutenvrije falafel mix van Amisa is te koop bij de Glutenvrijemarkt.com. In de verpakking zit een zakje met de kikkererwtenmix en kruiden. Het enige wat toegevoegd moet worden aan de glutenvrije falafel mix is 200 ml kokend heet water. Daar ben ik dol op. Een product waarbij je niet teveel hoeft toe te voegen. 

Falafel mix
Falafel mix

Voor een kant-en-klare mix smaken ze erg lekker. We waren al erg blij met de falafelballetjes van de Jumbo, maar dit is zeker een echte upgrade. Binnenkort gaan we zelf verse falafel maken van kikkererwtenmeel. Wil je hier meer over lezen? Laat een reactie achter in de comments hier beneden!