zo maak je een hartige taart met glutenvrij pizzadeeg (Lidl)

Glutenvrij pizzadeeg

In de glutenvrije week van de Lidl Nederland zijn er een aantal glutenvrije producten te koop. Meestal is deze speciale actieweek twee keer per jaar. In februari en augustus. Een van de producten die te koop zullen zijn, is het glutenvrij pizzadeeg. Dit deeg is uitermate geschikt om een hartige taart mee te maken. Ik kreeg in het afgelopen jaar regelmatig te vraag hoe ik dit precies gedaan had. Eerlijk gezegd, is het best simpel, maar je moet wel even een trucje weten. In de blog van vandaag vertel ik meer over dit glutenvrij pizzadeeg en natuurlijk hoe je er een overheerlijke hartige taart mee maakt! Vergeet je mij niet te taggen, als je het ‘recept’ uitprobeert en deelt op Instagram @dagelijksglutenvrij.

Glutenvrije producten bij de Lidl

Als je al jaren glutenvrij eet, dan is het misschien geen nieuws voor je. Gemiddeld twee keer per jaar heeft de Lidl in Nederland een glutenvrije week. Meestal is deze in de eerste week van februari én de eerste week van augustus. Dit jaar doet de Lidl het weer anders. De glutenvrije week is verspreid over verschillende weken. Ongeveer 2 weken geleden waren er glutenvrije oreokoekjes, broodmix en pizza. Vanaf donderdag 27 januari 2022 zijn er weer nieuwe glutenvrije artikelen te koop, zoals de glutenvrije kipnuggets, glutenvrije browniemix, glutenvrije cakemix, glutenvrije linzenpasta’s en het glutenvrij pizzadeeg. 

Update 29 juli 2022: De volgende glutenvrije week is vanaf donderdag 4 augustus 2022. In de folder staat het glutenvrije pizzadeeg, de browniemix, de cakemix, verschillende koekjes én nieuw: tagliatelle. Let op: Soms liggen de spullen er al een dag eerder. Meestal ga ik een avond van tevoren al kijken.

Glutenvrij Pizzadeeg 

In de glutenvrije week van augustus 2021 is het glutenvrij pizzadeeg voor het eerst in het glutenvrije assortiment van de Lidl voorbijgekomen. Een rol van 260 gram is geschikt om één glutenvrije pizza te maken. Het voordeel van kant-en-klaar pizzadeeg is dat je een verse pizza kan eten én zelf je toppings kan kiezen. Als je geen zin hebt in een pizza, maar wel iets lekkers wilt maken met dit product, dan heb ik een lekkere tip voor je. Je kunt er namelijk erg goed een hartige taart van maken! En nog een tip… Je kunt het glutenvrij pizzadeeg perfect invriezen. Een rol pizzadeeg kost trouwens € 1.99 per stuk én is alleen te koop tijdens de glutenvrije week, mits beschikbaar…

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrij pizzadeeg

Zo maak je een hartige taart van het glutenvrij pizzadeeg van de lidl

Eerlijk gezegd. Ik heb het glutenvrije pizzadeeg nog niet gebruikt voor een pizza. In augustus 2021 had ik drie verpakkingen met pizzadeeg gekocht én direct een hartige taart ermee gemaakt. Een week later vond ik een paar verpakkingen met een afprijssticker en die heb ik in de vriezer gegooid. Na een half jaar heb ik de laatste eruit gehaald en gebruikt om deze blog mee te maken. De smaak is nog net zo lekker als in het begin. Als je hem invriest, let dan wel op dat je hem op tijd eruit haalt als je hem wilt gebruiken. Wat heb je nodig? Een springvorm/quichevorm, bakpapier, een beetje boter, een rol pizzadeeg én natuurlijk een vulling naar keuze. Ik gebruikte trouwens een springvorm met een diameter van 20cm. 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randjes in met boter. Rol het glutenvrije pizzadeeg voorzichtig uit. Haal het bakpapier van het pizzadeeg eraf en laat het midden van het deeg voorzichtig in het midden van de springvorm vallen. Begeleid de randjes en bekleed de zijkant gelijkmatig. Duw het voorzichtig aan en omhoog. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem en de zijkant. Bak het deeg 5 minuten op 180 graden in de oven. 

Stap 2: Haal na 5 minuten de taart uit de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de hartige taart met de gewenste vulling en bak deze 40 minuten op 200 graden in de oven. Haal de hartige taart uit de oven en snij met een mesje de zijkantjes (waar nodig) voorzichtig los.

Deze hartige taart is geschikt voor 3 tot 4 personen. Afhankelijk natuurlijk van de eters. Wij eten er een lekkere salade bij en nemen het de volgende dag mee voor de lunch. Want een hartige taart is koud ook ontzettend lekker! 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrij pizzadeeg
Glutenvrij pizzadeeg

De lekkerste vullingen voor je hartige taart

Op zoek naar inspiratie om je hartige taart heerlijk mee te vullen? Het lekkere van een hartige taart is dat je eindeloos kunt combineren met smaken, groentes en vullingen. Van vegetarisch tot vlees, van Hollandse groentes tot – van alles. De basis voor iedere vulling van hartige taart is 4 eieren en 200ml kookroom (of kokosmelk). Ik vertel je graag welke vulling ik heb gebruikt voor deze hartige taart!

  • 450 gram diepvries spinazie
  • 125 gram spekjes
  • 125 gram geitenkaas
  • 4 eieren
  • 200ml kookroom
  • 1 el peterselie
  • Peper en zout

Haal de spinazie op tijd uit de vriezer en laat deze goed ontdooien. Bak de spekjes goed uit. Bak vervolgens de diepvriesspinazie kort mee. Kruid de spinazie met peper en een beetje zout. Verdeel de spinazie over de hartige taart. Meng 4 eieren, 200ml kookroom en de peterselie. Giet dit mengsel vervolgens over de bovenkant van de hartige taart. Verdeel vervolgende de geitenkaas over de bovenkant.

Ook lekker:

Glutenvrije hartige taart met broccoli en brie

Bloemkoolquiche met blauwe kaas 

Glutenvrij pizzadeeg