Een glutenvrije picknick. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zoete hapjes, hartige hapjes, gezonde hapjes, fruit, groentes, kant-en-klaar of zelf gemaakt? Je kunt er alle kanten mee op. In een nieuwe serie op mijn blog neem ik jullie mee in de wereld van glutenvrij picknicken met inspiratie artikelen, glutenvrije tips en natuurlijk echte picknick recepten. In de blog van vandaag deel ik de eerste glutenvrije picknick inspiratie. Want wij zijn voor het eerst sinds mijn vriend en ik samen zijn gaan picknicken.

Via mijn Instagram heb ik een poll geplaatst met de vraag of jullie het leuk vinden om inspiratie-artikelen te lezen over glutenvrij picknicken. Als brave contentmaakster vind ik het natuurlijk erg leuk om jullie wensen te vervullen. Voor vertrek had ik al een aantal foto’s gemaakt, omdat ik het stiekem al van plan was. Het is natuurlijk leuk om te lezen, dat jullie dit ook graag terugzien. 

Onze eerste glutenvrije picknick

Wij hebben nog nooit eerder samen gepicknickt. Eens moest de eerste keer zijn natuurlijk en de huidige tijd levert wat beperkingen op voor spontane dingen. Alleen. Wat eet je nou bij een picknick? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Als je op Google zoekt naar een picknick dan krijg je een beetje standaard tips, maar wij zochten verder. Op de Facebook groep van Glutenvrije recepten kidsproof plaatste ik een oproepje en ik kreeg daar veel reacties op!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije Picknick
Eiwrap
Glutenvrije Picknick

Wat hebben wij dit keer bij de glutenvrije picknick gegeten?

Eerlijk gezegd vind ik het verzinnen voor lekkere hapjes bij de picknick ook een beetje lastig. Het is best een tijdje geleden dat ik voor het laatst ben gaan picknicken en ik kan het mij niet herinneren dat ik dit ooit ook glutenvrij gedaan heb. Als je op internet zoekt naar picknick inspiratie kom je ook niet echt ver. Je krijgt of een hoop salades en gerechten, waarvoor je eerst drie weken in de keuken moet staan of gerechten die lastiger glutenvrij te maken zijn (of best wel duur). 

Wij waren deze keer ook een beetje van het makkelijke soort. Wij hebben namelijk redelijk veel kant-en-klaar producten gebruikt en restjes uit de koelkast/vriezer. We hadden niet zoveel tijd om uitgebreid in de keuken te staan voor lekkere hapjes. Wel handig natuurlijk, want nu heb een lijstje met tips vanuit de supermarkt!

Dit zat er in de picknickmand (of koeltas)

  • Hartige spiesjes met kaas, worstjes en ananas
  • Een zoetig spiesje met kruidcake en brownies 
  • Eiwrap
  • Glutenvrije toastjes met eiersalade
  • Blokjes oude kaas
  • Fruitsalades
  • Zakje Snack-a-Jack (meer voor later op de dag)
  • Verse Sinaasappelsap
  • Taksi

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije Picknick

Voor de hartige spiesjes hebben gebruik gemaakt van tapasbakjes van de Jumbo. Deze zijn vaak in de actie: 3 bakjes voor 5 euro. Op het spiesje zat kookworst, blokje kaas en grillworst. Daarnaast zat er nog een stukje ananas en komkommer op het spiesje. Het zoete spiesje hebben we gemaakt met restjes uit de vriezer. Een plakje glutenvrije kruidcake in blokjes gesneden en een stukje brownie. Het recept van de eiwrap is hier te vinden. Wij hebben de sla eruit gehaald, maar dit was stiekem wel een gemis. Daarnaast hadden wij nog wat glutenvrije toastjes van de Lidl (alleen te koop in de glutenvrije week) met een bakje eiersalade van de Jumbo. Volgende keer maken we lekker weer zelf de glutenvrije eiersalade, want dat blijft het allerlekkerste. De fruitsalades hebben we ook gekocht. 

Wat eten jullie bij een glutenvrije picknick?

Glutenvrije Picknick

Picknicken is ontzettend leuk. Heerlijk weer, een koeltas vol met lekkers en natuurlijk een picknickkleed. Mijn vriend en ik hebben ons voorgenomen om deze zomer regelmatig te picknicken en we nemen jullie graag mee in de avontuur. Want een glutenvrije picknick, dat is eigenlijk niet zo lastig. Je vind op deze pagina lekkere glutenvrije tips voor een glutenvrije picknick en natuurlijk makkelijke recepten.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. BBG - Juni 2020 | Life by Jess | Persoonlijke Lifestyle blog - […] is het heerlijk om te gaan picknicken. Wat nou als je een gluten allergie hebt? Op de site van…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: