Afgelopen donderdag kocht ik sinds een hele lange tijd weer eens een ‘Too good to go’ pakket. Vorige week is de Lidl namelijk begonnen met groente- en fruitpakketten speciaal voor app-gebruikers van Too good to go. Ik ben lid van verschillende groepen van TGTG en ik zie regelmatig prachtige pakketten voorbij komen, maar ik ben juist altijd nieuwsgierig wat mensen met de pakketten te doen. Om anderen te inspireren vertel ik graag wat er in mijn Too good to go pakket van de Lidl zit én wat ik met de producten heb gedaan. Je leest het in de blog van vandaag.

Wat is ‘Too good to go’? 

Allereerst is het misschien handig om uit te leggen wat het concept ‘Too good to go’ precies is. TGTG is namelijk een app die speciaal is ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Wist je dat 1/3 van al het eten dat wordt verspild? En dat is natuurlijk ontzettend zonde. Via de app kun je pakketten kopen bij verschillende supermarkten, restaurants, speciaalzaken (etc..) die zijn aangesloten bij de app.

Ongeveer 1,5 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met het concept van ‘Too good to go’. Voedselverspilling, eigenlijk verspilling in het algemeen, is iets wat ik heel erg vind. Het is zonde hoeveel eten, spullen en kleding er zonder pardon in de prullenbak belanden. Anderhalf jaar geleden bestelde ik mijn eerste pakket. Helaas kwam ik er al snel achter dat een pakket behoorlijk lastig is als je Coeliakie hebt. Veel producten uit mijn pakket waren glutenvolle producten en die mag ik natuurlijk niet consumeren. Ik had destijds een pakket van de Spar in Rotterdam besteld en een pakket van de Jumbo in Dordrecht. Het waren prachtige pakketten, maar helaas beide keren veel producten met gluten. Voor een persoon met allergieën en/of andere dieetwensen blijft het een lastig concept. Helaas is het nog niet mogelijk om dieet voorkeuren door te geven. Mijn moeder en vriend consumeren trouwens graag de gluten producten voor mij hoor, dus er zijn altijd mensen die mijn glutenvolle producten kunnen opeten. 

Nu zijn er steeds meer bedrijven, waaronder de Lidl, die een groente/fruit pakket aanbieden voor hun klanten. Zo komen er steeds meer groenteboeren op de lijst en hebben sommige supermarkten van de Plus en de Ekoplaza ook groentepakketten. Ik vertel graag wat er vandaag in mijn eerste groente/fruit pakket van de Lidl zat!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Too good to go

Wat zat er precies in het Too Good to Good pakket van de Lidl?

Allereerst wil ik vertellen dat ik dit complete pakket wat hierboven te zien is heb gekocht voor € 2,99.. En voor dit bedrag heb ik belachelijk veel producten gekregen. Ik werd er ook een beetje verdrietig van. Deze producten waren echt nog ontzettend goed. En tuurlijk, sommige producten hadden een plekje of er moest direct gehandeld worden.. Maar anders waren deze producten in de afvalbak gekomen. Nu weet ik ook dat veel supermarkten producten naar de voedselbank brengen, maar ook daar worden producten weggegooid. Ik maak even een overzicht van de inhoud van het pakketje:

 • 750 gram spruiten
 • 500 gram broccoli
 • 400 gram champignons
 • 1 paprika
 • 3 tomaten
 • 6 roma-tomaten
 • 1 bosje lente-ui
 • 2 uien
 • 500 gram blauwe bessen
 • 1 cantaloupe meloen
 • 2 appels
 • 6 manderijen
 • 2 citroenen
 • 1 limoen
 • Een zakje munt
 • Een bakje pastabasis

Volgens de app moet een pakket van Too good to go van, de Lidl een pakketwaarde hebben van € 8.99. Het pakket dat ik heb gekregen was minstens het dubbele van de € 8,99. Ik stuurde een foto van mijn pakket naar meerdere personen en kreeg vrij direct de vraag terug: ‘Wat moet je er dan allemaal mee’. Mede hierdoor vertel ik vandaag graag over mijn avontuur met het eerste pakketje!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Too good to go

Wat heb ik met het ‘Too Good to go’ pakket gedaan?

Het is vooral belangrijk dat je genoeg tijd hebt om je pakketje te verwerken! Sommige producten hebben direct aandacht nodig, terwijl andere producten prima nog een paar dagen in de koelkast kunnen. Ik heb van dit pakket niets hoeven weggooien, omdat het slecht of bedorven was (Op een paar blauwe bessen na).

Wat heb ik er precies van gemaakt? Van de blauwe bessen en de citroen heb ik bessenjam gemaakt. In mijn voorraadkast had ik nog een verpakking met geleisuiker liggen en die heb ik gebruikt bij de bosbessenjam. Uit de 500 gram blauwe bessen heb ik in totaal 3 potten jam gehaald. 

Van de appels heb ik natuurlijk appelmoes gemaakt. De appels hadden veel plekjes en moesten direct bereidt worden. Een potje appelmoes en een extra portie voor bij mijn avondeten. De broccoli heb ik ook gegeten bij mijn avondeten. 

De meloen moest ook direct gesneden worden, omdat daar ook plekjes op kwamen. De meloen heb ik in stukjes gesneden en in de koelkast bewaard. Zo kan je hem vaak nog een paar dagen bewaren en lekker op eten. De meloen was heerlijk zoet, omdat hij zo lekker rijp was. 

Mijn moeder was erg blij met de champignons, want dat is het enige uit het pakket wat ik niet lekker vind (en mijn moeder verrukkelijk). Mijn moeder heeft twee dagen achter elkaar een prutje gemaakt van champignons en lente-ui. 

Mijn moeder gaat vandaag of morgen aan de slag met een verse tomatensoep. En vanavond eten we de spruitjes in een spruitjes-rostischotel. De mandarijnen hebben we uitgeperst, maar achteraf waren deze nog prima om zo uit het vuistje te eten. Het bakje met pastasaus is het enige product dat direct in de vriezer is verdwenen. Deze gebruiken we de volgende keer om lasagne te maken.

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Het zakje munt is natuurlijk verdwenen in de thee op een paar takjes na. In de koelkast liggen enkel nog een limoen, een citroen en een paprika. De rest heeft een bestemming of is al bereid. En de limoen, citroen en munt zal vast verdwijnen in een kan met water voor vers fruitwater. Terwijl de paprika stiekem verdwijnt in de tomatensoep. Zo’n pakket is leuk, maar je moet wel echt creatief zijn!

Heb jij al eens een ‘Too good to go’ pakket gehad?

 

%d bloggers liken dit: